Jääkiekko

Pelivihje: Tampa Bay Lightning – Arizona Coyotes 26.1.

25.1.2024. Tampa Bay on jäämässä tauolle vakuuttavassa vireessä. Ruuhkaista ohjelmaa huhkivalla Arizonalla on edessään todella vaikea ottelu Amalie Arenalla.

Lightning on löytämässä pelinsä

Tammikuu on ollut Tampa Bay Lightningin selvästi paras kuukausi tähän mennessä. Edelliset kymmenen peliä ovat tuoneet tauluun seitsemän voittoa, joiden avulla tähdistöottelutauolle päästään pudotuspelisijoilla.

Viime vuosien suurjoukkueen herääminen on monessakin mielessä huono uutinen idän pudotuspeliviivan tuntumassa kärkkyville joukkueille. Tampassa on edelleen mestaruusvuosilta tuttua yksilötaitoa, mikä antaa ratkaisevan edun runkosarjan lopussa, jos playoff-paikasta joudutaan vääntämään viime metreille. Viime yönä pistepörssin kakkoseksi tipahtaneella Nikita Kucherovilla on viimeiseen kymmeneen peliin höpöilytehot 5+14. Muista kärkinimistä Brandon Hagel, Victor Hedman ja Brayden Point ovat nakanneet vähintään pinnan per peli samalla otannalla.

Kaiken lisäksi Tampan käyrät sojottavat koilliseen myös maaliodottaman puolella. Bolts on haalinut kaikkien pelitilanteiden maaliodottamasta 55,3 prosenttia viimeisessä kymmenessä pelissään. Mikhail Sergachyovin ja Erik Cernakin loukkaantumiset pakistossa eivät ole hidastaneet Lightningin dominointia. Molempien odotetaan olevan sivussa Arizonaa vastaan ja palaavan miesvahvuuteen tauon jälkeen.

Alavireinen tammikuu Arizonassa

Arizonan tammikuuhun on mahtunut pari tärkeää voittoa keskeisistä kilpakumppaneista, Nashvillesta ja Minnesotasta. Alkuvuoden kokonaisvire on silti mollivoittoinen: neljä voittoa ja seitsemän tappiota. Viime yönä Floridan toinen laatujoukkue Panthers pakotti Kojootit köysiin jo avauserässä voittaen lopulta selvästi maalein 6–2. Arizona pelasi myös maanantain kierroksella, joten Tampaa vastaan pelattava peli on kolmas neljään päivään.

Aavikolta on myös myönteisiä uutisia. Kojoottien kärkihyökkääjiin lukeutuva Nick Schmaltz palasi Floridassa kokoonpanoon, joten sivussa ovat enää Mathew Dumba, Barrett Hayton ja Troy Stecher. Pudotuspelit ovat yhä realismia, mikä on Arizonassa harvinaista tähän aikaan vuodesta. Coyotes on todennäköisesti jo ensi vuonna nykyistä vaarallisempi joukkue, kun Matias Maccellin lisäksi myös Logan Cooleya ja Dylan Guentheria aletaan nähdä kärkiketjujen roolissa.

Tampa dominoivasta positiosta kotipeliinsä

Tampan lepoetu näyttelee arviossa merkittävää roolia, etenkin kun Lightning on joukkueista selvästi parempi perustasoltaan. Teoriassa tämä on peli, jonka ykkösvahti Andrei Vasilevski voisi huilata ennen lauantain tärkeämpää ottelua New Jerseyä vastaan. Vasilevski kuitenkin sai lepovuoron viime viikonloppuna ja on tunnettu paljon pelaavana maalivahtina. Siksi Jonas Johanssonin startti olisi yllätys tässä kohtaa. Vierailta aloittanee eilen levännyt Connor Ingram, joka on ollut tällä kaudella selvästi parempi Arizonan maalivahdeista.

Tampassa on etua kautta linjan, ja päätettäväksi jää vain itselle mieluinen riskitaso. Osuvuus ja odotusarvo lyövät parhaiten kättä varsinaisen peliajan voitossa eli perinteisessä 1X2-kohteessa. Rajakertoimeni ykköselle on 1,63 ja ComeOn tarjoaa kotijoukkueelle kerrointa 1,74. Otetaan hiukan tavallista isommalla siivulla Tampaa, kun kerran etua on tarjolla mukavanlaisesti.

Pelataan: Tampa Bay Lightning 1X2 @ 1.74
Panostaso: 6/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 5O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Tampaa
  4. Voitit tai hävisit, saat viisi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 26.1.2024 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja