Jääkiekko

Pelivihje: Detroit Red Wings – Boston Bruins 5.11.

3.11.2023. Bostonin puolustuksen poissaolot parantavat Detroitin mahdollisuuksia yllätysvoittoon.

Tehoja hyökkäyksestä ja puolustuksesta

Detroitin kovin pistetykitys on hyytynyt, mutta Red Wings on yhä toisena Atlantin divisioonassa Bostonin perässä. Alex DeBrincat ja Dylan Larkin ovat painaneet yli pinnan peliin, ja puolustuslinjastakin on saatu kiitettävästi tehoja Moritz Seiderilta (1+9) ja Shayne Gostisbeherelta (3+6). Uinuvaa pistepotentiaalia on vielä takataskussa, sillä esimerkiksi David Perronin kausi on lähtenyt liikkeelle tavallista vaisummin.

Sekä Ville Husso että James Reimer ovat aloittaneet vakuuttavasti maalilla. Maalivahdin pelipaikka on erittäin altis tulosten heilahteluille, joten nykyistä suoritustasoa ei pidä suoraan olettaa loppukauden tasoksi. Detroit tarvitsee jatkossakin keskimääräistä parempaa maalivahtipeliä, koska joukkue ei näytä tälläkään kaudella loistavan kiekollisessa pelissä. Noin 46 prosentin osuudella maaliodottamasta on vaikea edetä pudotuspeleihin, mikäli maalivahtien taso putoaa merkittävästi nykyisestä.

Horjuttamaton Boston

Ennen kauden alkua useassa mediassa maalailtiin uhkakuvia Bostonin kaudelle. Hurjimmissa arvioissa Bruins jätettiin jopa pudotuspelien ulkopuolelle, mikä on ymmärrettävää, kun katsoo kesän lähtijöiden listaa. Harva organisaatio saa pidettyä pään pinnalla, jos samalla kertarysäyksellä lähtevät ykkössentteri, kakkossentteri, top 4 -pakki ja useita vakikokoonpanon hyökkääjiä. Boston näyttää selviytymisen sijaan vain jatkavan dominointiaan.

Kymmenessä pelissä on kärsitty vain yksi tappio, sekin jatkoajalla. Bruins on ollut sarjataulukon lisäksi alkusyksyn parhaita joukkueita myös maaliodottamalla mitattuna. Noin 54 prosentin tilasto on laatujoukkueelle tyypillinen.

Tähän peliin lähdettäessä vierasjoukkuetta vaivaavat pakiston poissaolot. Ykköspakki ja pelipaikan parhaisiin lukeutuva Charlie McAvoy on pelikiellon vuoksi sivussa. Loukkaantuneina ovat varmuudella Matt Grzelcyk ja mahdollisesti myös Derek Forbort. Varsinkin McAvoyn panosta kiekollisen pelin moottorina on mahdotonta korvata. Bostonin onneksi kakkua tuli vain neljä peliä, joista puolet on lusittu tämän pelin jälkeen.

Detroitin kyytiin jättikertoimella

Sarjataulukon perusteella kyseessä on Atlantin divisioonan kärkikamppailu. Detroit ei perustasonsa puolesta kuulu aivan divisioonan parhaisiin, mutta kotiedun ja Bostonin kokoonpano-ongelmien avulla Red Wings pääsee otteluun kohtuullisista asemista. Maaliodottaman puolesta ollaan sarjan keskiarvon alapuolella, mikä on ihan oikein huomioitu kertoimissa.

Sen sijaan joukkuepuolella päästään ottamaan rohkeasti kantaa Detroitin puolesta. ComeOn lyö tiskiin peräti 3,45 Red Wingsin varsinaisen peliajan voitolle. Tuohon hintaan yllätysvoitto kätellään mielihyvin neljän yksikön sijoituksella. Osumaa päästään tuulettelemaan arviolta kerran kolmesta.

Pelataan: Detroit Red Wings 1X2 @ 3.45
Panostaso: 4/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 3O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Detroitin voittoa
  4. Voitit tai hävisit, saat kolme 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!

Ottelu pelataan 5.11.2023 klo 1.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja