Jääkiekko

Pelivihje: Minnesota Wild – New Jersey Devils 3.11.

2.11.2023. Alkukauden maalirallattelut näkyvät liikaa vähämaalisten tulosten kertoimissa.

Overitulokset hämäävät

Minnesota Wild selviytyi lokakuusta jotenkuten ehjin nahoin, vaikka loukkaantumisvaikeudet alkoivat jo ennen ensimmäistä peliä. Ensin kokoonpanosta tipahti ykköspakki Jared Spurgeon ja parin pelin jälkeen myös Matt Boldy, joka on olennainen osa kapeaa hyökkäystä. Spurgeon palasi keskiviikkona takaisin joukkueen harjoituksiin, ja Boldyn odotetaan palaavan kokoonpanoon jo tässä ottelussa. Wildin perustasoon nähden vaatimattomaan recordiin 3-4-2 lienee siis tulossa parannusta jo lähiaikoina.

Minnesotan peleissä on mäiskitty epätyypillisen paljon maaleja alkukaudesta. Lähes 7,6 maalin keskiarvo ei ole ollenkaan sitä, mitä Wildilta on totuttu näkemään viime vuosina. Hyökkäyspäässä on tehty tulosta keskimäärin 0,4 maalia yli maaliodottaman, mutta todellinen syy overituloksiin löytyy omasta päästä. Minnesota on ollut päästetyssä maaliodottamassa alkukauden keskikastia mutta maalivahtipelissä sarjan heikoimpia. Jonas Gustavssonin ja Marc-Andre Fleuryn taakse on tehty keskimäärin lähes 0,8 maalia yli odottaman per ottelu. Molemmat maalivahdit ovat selvästi tuota lukemaa parempia, ja maalivahtipeliin voidaankin odottaa kohennusta tulevina viikkoina ja kuukausina.

Devilsin nousu on alkanut

New Jersey Devils on napannut neljä voittoa edellisestä viidestä pelistään. Itäisen konferenssin suosikkeihin lukeutuva nippu on lisäksi tarjoillut ehkäpä kauden viihdyttävintä kiekkoa tähän mennessä. Molemmissa päissä kenttää sattuu ja tapahtuu Lindy Ruffin suojattien levittäessä hyökkäysvoittoisen jääkiekon ilosanomaa.

Sekä pistepörssiä johtava Jack Hughes että kakkosketjun laidalla viilettävä Jesper Bratt ovat kiristäneet pistetahtiaan viime kaudesta. Sen sijaan Nico Hischierin lokakuu oli pettymys sveitsiläisen kirjauttaessa vain kaksi maalia pistesarakkeeseen. Hischier sai Bostonia vastaan iskun päähänsä ja sentterin tilannetta tarkkaillaan päivittäin.

Underia ostellaan kupongille

Devils on sarjan runsasmaalisimpia joukkueita, Wild taas perusprofiililtaan huomattavasti nihkeämpiä pelejä grindaava keskikastin jengi. Alkukauden maalimäärät eivät jatku Wildin peleissä loputtomiin, kunhan joukkueen maalivahdit alkavat vähitellen saada kiekkoja kiinni edes jotenkin normaalilla tasolla. Devilsin puolelta overikiekkoa lienee luvassa läpi kauden, mutta Wildin profiilin vuoksi tästä pelistä voi tulla vähämaalisempi kuin markkina odottaa.

Underien kertoimet ovat ehtineet laskea jättiavauksista, mutta ComeOn tarjoaa edelleen kiinnostavaa kerrointa 2,72 klassisen 5,5 maalin alittumisesta. Alustava rajakerroin underille on noin 2,40, joskin vasta epävarmojen pelaajien osallistuminen tarkentaa arviota nykyisestä. Joka tapauksessa selvästi positiivisen odotusarvon veto on kyseessä, joten kuudella yksiköllä lähdetään toivomaan hyvää päivää maalivahdeille.

Pelataan: Alle 5.5 @ 2.72
Panostaso: 6/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 5O euroa
  3. Veikkaa koko summalla underia
  4. Voitit tai hävisit, saat viisi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!

Ottelu pelataan 3.11.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja