Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Haula on iso osa Bostonin menestystä

28.3.2022.  Menneestä NHL-viikosta päällimäisenä jäi käteen hurjat maalijuhlat sekä Pittsburghin että Calgaryn toimesta. Suomalaisittain viime aikoina eniten osakkeitaan on nostanut Bostonin Erik Haula. Käsitellään NHL-viikon kuumimmat puheenaiheet seuraavassa!

NHL:n viikkokatsaus 21.–28.3.

Haula on nostanut itsensä takaisin NHL:n kärkeen

31-vuotias Erik Haula siirtyi täksi kaudeksi Boston Bruinsin organisaatioon Nashville Predatorsista. Haula on hakenut uudessa joukkueessaan omaa paikkaansa pitkin kautta ja näin pudotuspelien alla se tuntuu vihdoin löytyneen. Suomalainen keskushyökkääjä muodostaa tällä hetkellä Bostonin todella tehokkaan kakkosketjun yhdessä David Pastrnakin ja Taylor Hallin kanssa. Tämä kolmikko iski viime viikolla kolmeen otteluun yhteensä tehopisteet 6+10, joista Haula iski itse tehopisteet 1+6. Haula on tällä kaudella tehnyt 62 otteluun tehopisteet 9+23=32. Suomalainen tulee olemaan erittäin tärkeä palanen Bostonin joukkuetta kevään pudotuspeleissä.

Pittsburghin ja Calgaryn maalijuhlat

Maanantain vastaisena yönä Pittsburgh Penguins otti kauden suurimman voiton NHL:ssä, kun se murjoi Detroit Red Wingsin tylysti lukemin 11-2. Joukkueen maalinteon aloitti avauserässä Kasperi Kapanen ja sen päätti ottelun lopussa uusi hankinta Rickard Rakell. Ottelun pistekunkku oli tähtipelaaja Evgeni Malkin hattutempulla tehopistein 3+1. Kyseisessä ottelussa Pittsburghin 18 pelaajasta pisteittä jäivät ainoastaan puolustajat Brian Dumoulin sekä Marcus Pettersson. 

Calgary Flames järjesti omat maalijuhlansa vuorokausi aikaisemmin Battle of Albertassa Edmonton Oilersia vastaan. Ottelussa Calgary teki jokaisessa erässä kolme maalia voittaen paikallisvastustajansa peräti lukemin 9-5. Suomalaismaalivahti Mikko Koskinen joutui antautumaan ottelussa yhteensä viisi kertaa. Ottelun pistekunkku oli Calgary-hyökkääjä Johnny Gaudreau tehopistein 0+5. Gaudreau on NHL:n pistepörssissä kolmantena tehopistein 30+60=90.

Carolina kiinnitti Jesperi Kotkaniemen

Carolina Hurricanes solmi viime viikolla Jesperi Kotkaniemen kanssa pitkän kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Kotkaniemi kuittaa uuden sopimuksen myötä 4,8 miljoonan dollarin vuosiansiot. 21-vuotias hyökkääjä siirtyi täksi kaudeksi Carolinaan Montreal Canadiensista 6,1 miljoonan dollarin arvoisen offer sheet -tarjouksen kautta. Kotkaniemi on tällä kaudella tehnyt 62 otteluun tehopisteet 11+14=25. Hyökkääjän yhden kauden piste-ennätys on kaudelta 2018-19, jolloin hän teki 79 otteluun tehopisteet 11+23=34. Kotkaniemi väläytti sunnuntain vastaisena yönä myös kovempaa puolta itsestään, sillä nuorukainen otti rehellisen nyrkkitappelun St.Louisin hyökkääjä Alexei Toropchenkoa vastaan.


Lisäjännitystä NHL-jäille?

Neo jo testattu?Löydät muut tarjoukset

-Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja