Jääkiekko

Sebastian Ahon Carolina kohtaa sunnuntaina Washingtonin

27.11.2021. Suomalaisia NHL:n seuraajia hemmotellaan sunnuntaina herkullisella Prime Time -ottelulla Carolinan ja Washingtonin välillä. Kumpi kahdesta supertähdestä hoitaa ottelusta voiton itselleen, Sebastian Aho vai Alexander Ovechkin? Lue ennakko alta ja nappaa lisäjännitystä otteluun!


Ennakko: Carolina – Washington

Molemmat illan joukkueista ovat mukana Itäisen konferenssin kärkikahinoissa. Kirjoitushetkellä molemmat löytyvät konferenssin kolmen parhaan joukosta ja Metropolien divisioonassa joukkueet miehittävät kaksi ensimmäistä sijaa. 

Carolina on voittanut tämän kauden 18 ottelustaan peräti 14 ja se on jäänyt ilman pisteitä ainoastaan kolmessa ottelussa. Joukkue mielletään Ahon ja kumppaneiden johdolla hyökkäyspelaamisen kärkiseuraksi, mutta totuus on se, että Carolinan menestys on perustunut tällä kaudella loistavaan puolustuspelaamiseen.

Carolina on päästänyt alkukauteen NHL:ssä vähiten maaleja kaikista joukkueista: 36 kappaletta. Joukkueen puolustusta parannettiin kesällä uusilla hankinnoilla, joista merkittävin on ollut Toronton entinen maalivahti Frederik Andersen. 32-vuotias tanskalaismaalivahti on noussut tällä kaudella vielä yhden stepin ylöspäin aiemmista kausistaan loistavilla otteillaan. 

Joukkueen suomalaisista Sebastian Aho pelaa takuuvarmaa kautta piste per peli tahdilla. Teuvo Teräväinen on joukkueensa viidenneksi paras pistemies tehopistein 3+10. Suurella kohulla joukkueen mukaan kesällä liittyneellä Jesperi Kotkaniemelle alkukausi on ollut täynnä haasteita. 21-vuotias hyökkääjä on ajautunut joukkueessaan neloskentälliseen tehopistein 3+1.

Washington on voittanut kauden 20 ottelustaan 12 ja on jäänyt ilman pisteitä ainoastaan kolmeen otteeseen. Joukkueen selvä vahvuus on hyökkäyspään pelaaminen. Joukkue pelaa vahvalla neljän ketjun rotaatiolla, jonka kruunuina häärivät muun muassa Ovechkin ja Evgeny Kuznetsov. Washington on tehnyt tällä kaudella kolmanneksi eniten maaleja (70) Edmontonin ja Floridan jälkeen. 

Venäläispelaajat Ovechkin ja Kuznetsov löytyvät molemmat tällä hetkellä pistepörssistä viiden parhaan joukosta. Ovechkin on pistepörssin kolmas sekä maalipörssin toinen tehopistein 15+18 ja Kuznetsov on pistepörssin viides tehopisteillä 7+17. 36-vuotias Ovechkin jaksaa edelleen ihmetyttää maalintekotaidoillaan ja miehellä on urallaan kasassa jo komeat 745 maalia, mikä on koko NHL:n neljänneksi paras lukema. 

Carolinan puolustus vai Washingtonin hyökkäys? Se selviää sunnuntaina Prime Timessa kello 20.00.


Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja