Jääkiekko

Dallas ja Calgary kohtaavat lauantai-iltana

13.1.2023. Lauantaina on mahdollisuus nauttia maailman parhaasta jääkiekosta, kun NHL:n Prime Time -ottelussa kohtaavat Dallas Stars ja Calgary Flames. Kumpi lännen joukkueista vetää pidemmän korren? Lue ennakko alta ja koukkaa lisäjännitystä matsiin ilmaisvedolla!


Ennakko: Dallas – Calgary

Dallas on kirjoitushetkellä lännen kärjessä ennen Vegasia ja Los Angelesia. Joukkue on koko sarjan rankingissä neljäntenä. Tämän vuoden puolella Dallas on pelannut viisi ottelua, joista se on onnistunut voittamaan kolme New York Islandersia, Floridaa ja San Josea vastaan. Joukkue on ottanut kaksi peräkkäistä voittoa yhteismaalein 7-2. Dallas on erittäin tasapainoinen joukkue, jonka tekeminen vakuuttaa sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Viimeisen 15 ottelun otannalla joukkue on päästänyt omiin ainoastaan 32 maalia, mikä on kyseisellä ajanjaksolla sarjan paras lukema.

Joukkueelle todella ikävä uutinen oli Roope Hintzin loukkaantuminen viikon takaisessa Prime Time -ottelussa Floridaa vastaan. Hintz on ollut tällä kaudella Dallasin toiseksi tehokkain pelaaja 44 tehopisteellä. Hyökkääjä on toistaiseksi sivussa joukkueen toiminnasta. Dallasin kokoonpanossa nähdään neljä suomalaispelaajaa Joel Kiviranta, Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Jani Hakanpää. Lindell ja Hakanpää muodostavat yhdessä erittäin luotettavan ja aliarvostetun puolustajaparin. 

Calgary on lännessä seitsemäntenä yhdeksän pisteen päässä Dallasista. Calgary on Tyynenmeren divisioonassa neljäntenä kiinni villi kortti-paikassa. Tämän vuoden puolella joukkue on voittanut viidestä ottelusta kaksi ja venynyt pisteille neljä kertaa. Calgary on kokenut kaksi peräkkäistä vierastappiota jatkoajan jälkeen St. Louisille ja Chicagolle. Lauantain ottelu on osa joukkueen viiden ottelun mittaista vieraspelireissua. Calgaryn kausi on ollut toistaiseksi pettymys ja joukkue joutuu tekemään täyden päivätyön pudotuspelien eteen.

Calgary tarvitsee lisää tehoja hyökkäyspäässä. Emil Lindholm on joukkueen paras pistemies tehopistein 13+24=37. Kyseinen pistemäärä oikeuttaa sarjan pistepörssissä sijaan 60. Calgaryn kokoonpanossa ei nähdä tällä kaudella suomalaisväriä.

Tuleva kohtaaminen on joukkueille kauden ensimmäinen. Joukkueet iskivät viime keväänä yhteen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Silloin Calgary marssi toiselle kierrokselle voitoin 4-3.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja