Jääkiekko

Perjantaina tulikuuma Tampereen paikalliskamppailu

3.3.2022. Liigassa pelataan perjantaina viiden ottelun kierros. Päähuomio kiinnittyy tulikuumaan paikallisotteluun Tapparan ja Ilveksen välillä. Uusien hankintojen värittämät joukkueet lähtevät otteluun sarjan kärkipaikoilta – lue ennakko alta ja hyödynnä tarjous!

Ennakko: Tappara – Ilves

Liigassa siirryttiin loppukauden osalta pistekeskiarvoon kerättyjen pisteiden sijaan. Ilves lähtee torstaisen Lukko-voiton jälkeen tulevaan paikallisotteluun sarjan kärjestä pistekeskiarvolla 1,863. Tappara saapuu puolestaan illan otteluun tiistaisen CHL:n finaalitappion jälkeen sarjataulukon toiselta sijalta aivan Ilveksen perästä pistekeskiarvolla 1,860. 

Perjantaisesta paikallisottelusta erityisen kiinnostavan tekee se, että molemmat joukkueet vahvistuivat runsaasti siirtojen takarajalla. Tapparaan saapuivat ennestään tuttu hyökkääjä Veli-Matti Savinainen, puolustaja Otto Leskinen sekä maalivahti Janis Kalnins. Ilves oli vielä paikallisvastustajaansa aktiivisempi, sillä joukkueen hankintalista koostui entisestä Tappara-hyökkääjästä Henrik Haapalasta, olympiavoittaja Marko “Mörkö” Anttilasta, tshekkiläisestä Daniel Gazdasta, kanadalaisesta Colton Beckistä sekä venäläisestä Ivan Nikolishinistä

Perjantaina pelattava paikallisottelu on kauden kuudes. Ilves on ollut tällä kaudella Tampereen herra, sillä viidestä ensimmäisestä kohtaamisesta Ilves on voittanut peräti neljä. Ilves voitti kaikki kauden kolme ensimmäistä kohtaamista, jonka perään Tappara otti ensimmäisen voittonsa joulukuussa Nokia Areenan avausviikonloppuna. Edellinen paikallisottelu pelattiin viime viikon perjantaina, jonka Ilves voitti viime hetken maalilla lukemin 4-3. 

Tapparan taistelua runkosarjan voitosta häiritsi tiistain laadukas CHL-finaali Rögleä vastaan. Tappara taisteli ottelussa urhoollisesti, mutta kotiyleisönsä edessä pelannut ruotsalaisjoukkue käänsi vähämaalisen loppuottelun itselleen lukemin 2-1. Liigassa edellisestä 12 ottelustaan kirvesrinnat ovat voittaneet peräti yhdeksän.

Ilvekselle perjantain ottelu on puolestaan jo viikon kolmas. Tupsukorvien viikko alkoi tiistaina 2-4-tappiolla Sportille, mutta joukkue palasi torstaina voittojen tielle 3-2-voitolla Lukkoa vastaan. Ilves on kärsinyt joukkueena viime aikoina lukuisista koronatartunnoista, mikä on väistämättä näkynyt joukkueen otteissa. Edellisestä 12 ottelustaan Ilves on onnistunut voittamaan kuusi.

Tappara-hyökkääjä Anton Levtchi johtaa Liigan pistepörssiä tehopistein 20+30=50. Ilves-kapteeni Eemeli Suomi on noussut viime aikojen hurjalla vireellään pistepörssin kolmanneksi tehopistein 16+28=44.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja