Jääkiekko

Leijonat taistelee sunnuntaiaamuna olympiakullasta

19.2.2022. Leijonat selvitti perjantaina tiensä Pekingin talvikisojen finaaliin, joka pelataan varhain sunnuntaiaamuna. Suomen vastustaja kultamitalin kohtalon ratkaisevassa ottelussa on Venäjän olympiakomitean joukkue. Lue ennakko alta ja nappaa huipputarjous Suomen voitolle!

Ennakko: Suomi – Venäjä

Kisojen kaksi suurinta ennakkosuosikkia Suomi ja Venäjän olympiakomitean joukkue selvittivät perjantaina tiensä sunnuntaina pelattavaan loppuotteluun. Suomi on kulkenut turnauksessa voitosta voittoon. Leijonat kaatoi Slovakian välierissä lukemin 2-0. Venäjän olympiakomitean joukkue kellisti puolestaan myöhemmin Ruotsin, joskin vasta voittomaalikilpailun päätteeksi.

Suomi pelaa sunnuntaina olympiafinaalissa historiansa kolmatta kertaa. Vielä kertaakaan Leijonat ei ole voittanut olympiakultaa, sillä vuoden 1988 ja 2006 finaalit päätyivät molemmilla kerroilla tappioon. Suomen finaalipaikka ei tänä vuonna tullut helpolla, sillä Slovakia laittoi Leijonat erittäin koville semifinaaliottelussa.

Suomi siirtyi avauserässä 1-0-johtoon, mutta maalin jälkeen joukkueen pelaaminen oli hyvin hankalaa ja Slovakia jopa hallitsi ottelua pitkiä ajanjaksoja. Suomen piinasta vapautti kuitenkin lopulta Harri Pesonen, joka iski 2-0-maalin tyhjiin ajassa 59.21. Maalivahti Harri Säteri pelasi tiukkaan paikkaan fantastisen ottelun saalistaen nollapelin 28 torjunnalla. 

Venäjän olympiakomitean joukkue on hallitseva olympiavoittaja Pyeongchangin kisoista 2018. Venäläiset saivat niin ikään tehdä finaalipaikkansa eteen kaikkensa, sillä ratkaisevan maalin Arseni Gritsyuk iski vasta voittomaalikilpailun kahdeksannella kierroksella. Venäjän olympiakomitean joukkue on kokenut turnauksessa yhden tappion, joka tuli alkulohkovaiheen viimeisessä ottelussa Tshekille jatkoajan jälkeen. Pudotuspeleissä joukkue on kaatanut Ruotsin lisäksi Tanskan. 

Ennen finaalia Suomen Sakari Manninen on kiinni turnauksen pistepörssin voitossa tehopistein 4+3=7. Hänen pahin kilpailijansa on ketjukaveri Teemu Hartikainen tehopistein 2+5=7. Venäjän olympiakomitean joukkueen paras pistemies on ollut Nikita Gusev pistein 0+5.

Loppuottelussa toisensa kohtaavat turnauksen kaksi parasta joukkuetta. Marginaalit tulevat olemaan sunnuntaina pienet, sillä molempien joukkueiden puolustuspelaaminen on todella kovalla tasolla. Suomen joukkueen pelinavaamista ollaan tässä turnauksessa pystytty häiritsemään kovalla paineella. Näinpä Venäjän olympiakomitean joukkue tulee taatusti iskemään kovaa Suomen puolustajiin. 

Huippujännittävä finaali pelataan sunnuntaiaamuna kello 6.10 ja sen näyttää TV5 studion kera.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja