Jääkiekko

Colorado matkaa Buffaloon lauantain Prime Timessa

18.2.2022. Lauantain Prime Time-ottelussa saadaan jälleen nauttia Mikko Rantasen otteista Coloradon paidassa, kun vastaan joukkueelle asettuu Itäisestä konferenssista Buffalo. Colorado Avalanche on hallinnut joukkueiden kohtaamisia viime vuosina. Jatkuuko sama teema myös lauantaina?


Ennakko: Buffalo – Colorado

Buffalolle kulunut kausi on ollut jälleen iso pettymys. Joukkue on Atlantin divisioonassa 48 ottelun jälkeen kuudentena ja se on saanut heittää hyvästit kevään pudotuspeleille jo aikoja sitten. Viimeisimmissä otteluissa Buffalo on näistä asetelmista huolimatta esiintynyt pirteästi ja kirjoitushetkellä joukkueella on alla kaksi runsasmaalista voittoa maalierolla 11-6.

Paljon parjattu hyökkääjä Jeff Skinner säväytti Montrealia vastaan viime sunnuntaina neljän maalin illallaan. Myös Jack Eichelin kaupassa Buffaloon saapunut Alex Tuch on ollut kahdessa viime ottelussa loistovireessä tehopistein 1+4.

Buffalon ainoa suomalaispelaaja on tällä hetkellä puolustaja Henri Jokiharju. 22-vuotias Jokiharju pelaa Buffalossa jo kolmatta kauttaan ja puolustaja iski kauden kolmannen maalinsa keskiviikon vastaisena yönä New York Islandersia vastaan.

Colorado on täysi ääripää Buffaloon verrattuna. Colorado johtaa kirjoitushetkellä NHL:ää 74 pisteellä 48 ottelusta. All Stars-tauon jälkeen joukkue on pelannut neljä ottelua, joista kolmessa tuloksena on ollut voitto varsinaisella peliajalla. Coloradon otteluissa maalimäärät ovat viime aikoina olleet laskussa johtuen joukkueen kehittyneestä puolustuspelaamisesta. Colorado on oppinut voittamaan otteluita fiksusti säästellen, mistä osoituksena ovat kaksi nollapeliä kolmeen viimeiseen otteluun.

Mikko Rantanen on NHL:n pistepörssissä yhdeksäntenä 45 ottelun jälkeen tehopistein 25+31=56. Tauon jälkeen Rantasella on ollut hieman hiljaisempaa, sillä neljään otteluun on syntynyt tehopisteet 1+1. Tauon jälkeen suomalaisen ensimmäinen maali syntyi perjantain vastaisena yönä Vegas Golden Knightsia vastaan. 

Joukkueille lauantain kohtaaminen on kauden toinen. 31. tammikuuta Colorado voitti Buffalon kotonaan lukemin 4-1 Rantasen iskettyä tehopisteet 1+1. Colorado on voittanut kaikki kuusi joukkueiden välistä kohtaamista peräkkäin varsinaisella peliajalla. Edellisen kerran Buffalon on onnistunut kaatamaan Coloradon joulukuussa 2017.


Löydät muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja