Jääkiekko

Toronto kohtaa torstain kotiottelussa Philadelphian

22.12.2022. NHL tarjoilee torstai-iltaan yhden Prime Time -ottelun, kun hyvävireinen Toronto Maple Leafs saa vastaansa Philadelphia Flyersin klo 21.00. Lue ennakko alta ja koukkaa lisäjännitystä matsiin ilmaisvedolla!


Ennakko: Toronto – Philadelphia

Toronto on 32 ottelun jälkeen Idän konferenssin neljäs ja Atlantin divisioonan toinen. Joukkueen suurin vahvuus on tehokkaan hyökkäyspelaamisen lisäksi ollut yllättäen toimiva puolustuspelaaminen. Toronto on päästänyt tällä kaudella Idässä kolmanneksi vähiten maaleja (keskimäärin 2.4 maalia per peli). Toronto päätti viime viikon kahteen peräkkäiseen tappioon Washingtonia ja New York Rangersia vastaan yhteismaalein 3-8. Joukkue pyrkii palaamaan voittojen tielle tämän viikon kahdessa kotiottelussa Tampa Bayta ja Philadelphiaa vastaan.

Toronton tehokkaimmat pelaajat ovat odotetusti olleet Auston Matthews ja Mitchell Marner. Matthews on pistepörssin 14:s tehopistein 16+21=37 ja Marner on 16:s tehopistein 12+25=37. Yksi alkukauden kuumimmista puheenaiheista oli Marnerin 23 ottelun mittainen pisteputki. Historiallinen pisteputki meni poikki perjantain vastaisena yönä Rangersia vastaan. Marnerin pisteputki oli sarjan pisin viimeisen seitsemän kauden aikana.

Philadelphia löytyy Idän konferenssista aivan toisesta päästä. Joukkue on 32 ottelun jälkeen Idän toiseksi viimeinen. Philadelphiassa katseet on käännetty tulevan kesän varaustilaisuuteen, sillä joukkueen mahdollisuus pudotuspeleihin on enää mitätön 0.4 %. Philadelphia aloitti kauden hyvin uuden päävalmentajan John Tortorellan alaisuudessa, mutta kuherruskuukauden jälkeen kausi on ollut yhtä jyrkkää alamäkeä.

Philadelphia on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan vain yhden. Joukkueen suurin ongelma on ollut maalinteko. Philadelphia on tehnyt Idässä kaikista joukkueista vähiten maaleja ja sarjan kaikista joukkueista kolmanneksi vähiten maaleja. Philadelphia on tehnyt tällä kaudella keskimäärin 2.4 maalia per ottelu.

Ottelun ainoa suomalaispelaaja on Philadelphian Rasmus Ristolainen. 28-vuotias puolustaja on palannut jälleen joukkueen kokoonpanoon katsomokomennuksien jälkeen. Ristolainen on pelannut tällä kaudella 25 ottelua tehopisteittä ja tehotilasto on -5.

Joukkueet kohtaavat toista kertaa tällä kaudella. Marraskuun alussa joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Toronto voitti maalein 5-2. Kyseisessä ottelussa suurimpana sankarina hääri Toronton kapteeni John Tavares tehopistein 3+1.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja