Jääkiekko

Liigan finaalit käynnistyvät keskiviikkona Tampereelta

19.4.2022. Liigassa Tapparan ja TPS:n väliset finaalit aloitetaan keskiviikkona Nokia Arenalla. Kirvesrinnat lähtevät otteluun selvänä suosikkina. Kumpi joukkue ottaa ensimmäisen askeleen kohti Kanada-maljaa?

Kaksikymppiä Tapparalle tuo yli satasen

  1. Avaa pelitili Neo.betille
  2. Talleta 2O euroa, niin saat 6O euroa pelirahaa
  3. Lyö koko summa Tapparan voitolle (6O x 1.8O*)
  4. Jos Tappara voittaa, sinä voitat 1O8 euroa!

*Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.


Ennakko: Tappara – TPS

Tappara on selvittänyt tiensä finaaleihin kohtalaisen helposti kymmenen ottelun jälkeen. Tappara on hävinnyt pudotuspeleissä ainoastaan kaksi ottelua, sillä sekä Lukko että KooKoo ovat kaatuneet joukkueen tieltä voitoin 4-1. Lukko oli joukkueelle pelkkä suupala, mutta upean kevään pelannut KooKoo laittoi Tapparan paikoitellen erittäin koville.

TPS on puolestaan pelannut pudotuspeleissä toistaiseksi 13 ottelua, joista se on voittanut kahdeksan. Turkulaisten urakka alkoi puolivälierissä HIFK:ta vastaan, jonka TPS käänsi itselleen vasta seitsemännessä ottelussa. Välieriin Ilvestä vastaan TPS kykeni vielä parantamaan pelaamistaan ja tupsukorvat kaatuivat turkulaisten käsittelyssä kuudennessa ottelussa.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa toisensa neljä kertaa ja Tappara voitti näistä kohtaamisista kolme. Tappara voitti molemmat kohtaamiset Turussa yhteismaalein 8-3. Tampereella voitot menivät tasan 1-1. Tappara on ollut edellisen kerran finaaleissa keväällä 2018, jolloin joukkue hävisi mestaruuden Kärpille voitoin 4-2. Edellisen mestaruuden Tappara on voittanut keväällä 2017 KalPaa vastaan. TPS on puolestaan finaaleissa jo toista vuotta peräkkäin. Viime keväänä TPS hävisi finaalit Lukolle voitoin 3-1. Edellisen kerran TPS on juhlinut mestaruutta keväällä 2010 HPK:ta vastaan.

Tappara on tehnyt pudotuspeleissä yhteensä 38 maalia 3,8 maalin keskiarvolla per ottelu. TPS on tehnyt niin ikään 38 maalia ja joukkueen maalikeskiarvo on 2,92. Tappara on puolestaan päästänyt ainoastaan 20 maalia kahden päästetyn maalin keskiarvolla per ottelu. TPS on päästänyt yhteensä 27 maalia 2,08 päästetyn maalin keskiarvolla.

Erikoistilanteissa TPS:llä on puolestaan iso parannuksen paikka. Tapparan ylivoima on ollut pudotuspeleissä 25 %, kun taas TPS:llä se on ollut ainoastaan 12,90 %. TPS ei onnistunut Ilvestä vastaan tekemään ainuttakaan ylivoimamaalia. Tapparan alivoima on ollut erittäin laadukas 90,48 %, kun taas TPS on tässäkin tilastossa jäljessä alivoiman ollessa 80,56 %.


Lisäjännitystä Liigaan?

Löydät muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja