Jääkiekko

Top 5: NHL-kauden parhaat pelaajat

15.2.2023. NHL:ssä runkosarjaa on pelattu noin 50 ottelun verran ja taistelu pudotuspelipaikoista käy erittäin kuumana. Tässä artikkelissa otetaan katsaus kuluvan kauden viiteen parhaimpaan pelaajaan!

1. Connor McDavid, Edmonton

Pikakiituri Connor McDavid on tämän universumin paras jääkiekkoilija. Edmontonin supertähti on iskenyt tällä kaudella 52 otteluun kevyet tehopisteet 41+53=94. Hyökkääjä johtaa NHL:ssä sekä maali- että pistepörssiä. McDavid on tällä kaudella ällistyttävässä 65 maalin ja 149 tehopisteen tahdissa.

McDavid voitti viime kaudella pistepörssin sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Häntä on tällä hetkellä täysin mahdoton pysäyttää. 26-vuotias pelimies on pelannut NHL-urallaan yhteensä 539 ottelua tehopistein 280+511=791. Kyseinen tilasto kertoo miehestä kaiken oleellisen.


Vain uusille asiakkaille.

2O ILMAISKIERROSTA ILMAN TALLETUSTA2. Erik Karlsson, San Jose

Puolustajien pistepörssi on puolestaan Erik Karlssonin käsialaa. Ruotsalainen on palannut 32 vuoden iässä vielä kerran Ottawa-vuosien tasolle. Karlsson on iskenyt tällä kaudella 53 otteluun uskomattomat tehopisteet 17+53=70. Ruotsalainen johtaa puolustajien pistepörssiä 15 tehopisteen erolla seuraavaan pelaajaan nähden.

Karlsson on ollut tällä kaudella sarjan kuudenneksi tehokkain pelaaja. Yhtä tehokkaasti puolustaja on operoinut edellisen kerran Ottawassa kaudella 2016-17. Ruotsalainen on lähellä uransa kolmatta Norris Trophya, joka jaetaan vuosittain sarjan parhaalle puolustajalle.

3. David Pastrnak, Boston

Boston on ollut tällä kaudella mieletön koneisto, joka on noussut sarjan suurimmaksi mestarisuosikiksi. Boston on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja ja kiekkoja maalivahtien selän taakse iskee tappavalla tahdilla David Pastrnak. Tshekki on NHL:n maalipörssissä toisena ja pistepörssissä neljäntenä tehopistein 38+34=72.

Pastrnak on runkosarjan osalta huimassa 61 maalin ja 116 tehopisteen tahdissa. Tshekki on parhaalla kaudellaan yltänyt 48 maaliin ja 95 tehopisteeseen. Hyökkääjä lähettää 4,8 laukausta ottelua kohden, joista 15,5 % painuu verkon perukoille. 

4. Mikko Rantanen, Colorado

Mikko Rantanen pelaa parasta suomalaissesonkia sitten Teemu Selänteen tulokaskauden 1992-93. Hyökkääjä on NHL:n maalipörssissä viidentenä ja pistepörssissä sijalla 13. Suomalaisen arvo tämän kauden Coloradolle on ollut mittaamaton. Rantanen on kokonaisvaltaisesti yksi sarjan parhaimmista pelaajista ja hän on tehnyt 50 otteluun tehopisteet 32+27=61.

Ilman Rantasen panosta Colorado ei olisi lähelläkään pudotuspelipaikkaa. Suomalainen kantoi joukkuetta reppuselässä yksin, kun Nathan MacKinnon ja kumppanit kärsivät loukkaantumisista. Rantanen on pelannut tällä kaudella NHL-hyökkääjistä eniten, lähes 23 minuuttia ottelua kohden.

5. Linus Ullmark, Boston

NHL-kauden parhaasta maalivahdista ei ole ollut mitään epäselvyyttä. Bostonin ykkösmaalivahti Linus Ullmark on ollut tällä kaudella häikäisevä. Ruotsalainen on torjunut tällä kaudella 32 ottelusta huimat 26 voittoa sarjan parhaalla torjuntaprosentilla 93,7 %. Vain paha loukkaantuminen tai uskomaton sulaminen voi viedä Ullmarkilta sarjan parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn.

Ullmarkin päästettyjen maalien keskiarvo 1,90 on niin ikään sarjan paras. 29-vuotiaan maalivahdin tarina sylkykupista sarjan parhaaksi on erittäin kaunis. Vielä kaksi vuotta sitten hän torjui kiekkoja heikolla menestyksellä Buffalon riveissä.

Broidi


Vain uusille asiakkaille.

2O ILMAISKIERROSTA ILMAN TALLETUSTAMuita aiheeseen liittyviä juttuja