Jääkiekko

Dallas ja Boston kohtaavat NHL:n kärkikamppailussa

13.2.2023. Keskiviikon vastaisena yönä NHL:ssä pelataan kiehtova kärkikamppailu Dallasin ja Bostonin välillä. Ottelussa vastakkain asettuvat Läntisen ja Itäisen konferenssin kärkiseurat. Lue ennakko alta ja nappaa huipputarjous matsiin!

Ennakko: Dallas Stars – Boston Bruins

Dallas johtaa Läntistä konferenssia kahden pisteen erolla Vegasiin nähden. Keskistä divisioonaa joukkue hallitsee kolmen pisteen erolla ennen Winnipegiä. Dallas on tehnyt tällä kaudella Lännessä kolmanneksi eniten maaleja (181) ja päästänyt omiin toiseksi vähiten Winnipegin jälkeen (139). 

Dallasin seitsemän ottelun mittainen pisteputki meni lauantaina poikki Prime Time -ottelussa Tampa Bayta vastaan. Joukkue hävisi kyseisen ottelun kotona maalein 3-1 ja Dallasin ainoasta maalista vastasi kapteeni Jamie Benn. Tappiollisessa ottelussa Roope Hintzin johtama ykkösketju jäi pahasti pimentoon. 

Dallasin kokoonpanossa pelaa yhteensä neljä suomalaispelaajaa. Hintzin lisäksi joukkueessa isoa roolia kantavat Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Jani Hakanpää.

Boston johtaa Itäistä konferenssia ja koko NHL:ää peräti seitsemän pisteen erolla Carolinaan nähden. Joukkue on voittanut tällä kaudella 52 ottelustaan peräti 39. Boston on tehnyt tällä kaudella NHL:ssä toiseksi eniten maaleja (193) ja päästänyt omiin ylivoimaisesti vähiten (113). Bostonia vastaan on tehty tällä kaudella keskiarvoisesti 2,17 maalia per ottelua.

Bostonilla on menossa kauden heikoin vaihe. Joukkue on nimittäin voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan ainoastaan yhden. Lauantaina Boston hävisi kotona Prime Time -ottelun Washingtonille maalein 2-1. Kyseisessä ottelussa joukkueella oli yllättäviä ongelmia maalinteon kanssa ja Bostonin ainokaisesta vastasi kokenut Nick Foligno.

Joukkueet kohtaavat toista kertaa tällä kaudella. Lokakuun lopussa Boston oli joukkueista parempi maalein 3-1. Kyseisessä ottelussa NHL:n maalipörssin kakkonen David Pastrnak iski tehopisteet 1+1. Boston on voittanut joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta neljä yhteismaalein 13-12.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja