Jääkiekko

Pelivihje: Montreal Canadiens – New Jersey Devils 25.10.

23.10.2023. Devils väsyttää kovemmasta rasituksesta kärsivän Canadiensin kierroksen huippukohteessa.

Canadiensilla rasitusta alla

Montreal Canadiensin ensimmäiset ottelut ovat sujuneet mukavasti tulosten puolesta. Kirjoitushetkellä eli neljän pelin jälkeen kasassa on kunnioitettavat viisi pistettä, yhtä paljon kuin Devilsillä. Ennen tätä ottelua luvassa on maanantaina vieraspeli Buffalossa. Canadiens joutuu siis pelaamaan peräkkäisinä päivinä, ja Devils-peli on samalla kolmas ottelu neljään päivään. Näistä tulee miinusta, vaikka joukkueet yleisesti ottaen ovatkin liikkeellä freesillä jalalla vielä tässä vaiheessa kautta.

Kokoonpanopuolella suurin uutinen on Kirby Dachin loukkaantuminen, mikä vie kakkossentteriltä koko loppukauden. Kesällä hankitulle Alex Newhookille tämä tarkoittaa todellista näyttöpaikkaa. Kahdella edellisellä kaudella Coloradossa meni 30 pinnan raja rikki, nyt on saumoja enempäänkin. Ainakin alku on ollut lupaava, sillä Newhook on osunut jo kolmesti. Puolustuksessa saatetaan pelata ilman Kaiden Guhlea, jonka pelikuntoa tarkkaillaan päivittäin.

Devilsin ylivoima jyrää

New Jersey Devils otti viime pelissään Jack Hughesin neljän pinnan johdolla jatkoaikavoiton paikallisvastustaja Islandersista. Devils kuritti vastustajaa peräti neljällä ylivoimamaalilla nostaen alkukauden lukemansa 42,9 prosenttiin. Etu on merkittävä verrattuna Canadiensiin, joka edelleen hakee kauden ensimmäistä ylivoimaosumaansa.

Devils pelasi viimeksi perjantaina, joten tähän peliin päästään huomattavasti kotijoukkuetta paremmasta rasitustilanteesta. Pidempi lepo yhdessä Devilsin luisteluvoiman kanssa on myrkyllinen yhdistelmä Montrealin mahdollisuuksille. Vieraiden ohjelmasta kannattaa huomioida keskiviikon kotipeli Washingtonia vastaan. On melko todennäköistä, että kakkosvahti Akira Schmid nähdään tolppien välissä Montrealia vastaan. Kenttäpelaajista hyökkääjä Erik Haulan osallistuminen on epävarmaa.

Devils on täyden sijoituksen huippukohde

Montreal ja New Jersey ovat lähekkäin sarjataulukossa, mutta perustasojen puolesta joukkueet edustavat konferenssin ääripäitä. Kaikin tavoin parempi Devils olisi ilman lepoetuakin jättisuosikki voittoon. Montrealin B2B-asetelma kärjistää tasoeroja ja tekee pelistä erittäin hankalan kotijoukkueelle.

Odotan Devilsin voittavan pelin jo varsinaisella peliajalla noin kuusi kertaa kymmenestä. ComeOn heittää tiskiin kertoimen 2,06, joka on heittämällä paras pelikohde kauden parin ensimmäisen NHL-viikon aikana. Devilsin kyytiin lähdetään harvoin käytettävällä täyslatingilla 10/10. Muistutuksena vielä, että maksimipanos tarkoittaa suosituksena vain kahden prosentin osuutta pelikassasta, jottei riskitaso nouse kohtuuttomaksi.

Pelataan: New Jersey Devils 1X2 @ 2.06
Panostaso: 10/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 50 euroa ja veikkaa koko summalla Devilsin voittoa
  3. Saat viisi 10 euron ilmaisvetoa vaikka veto menisi väärin. Ei kierrätystä!

Ottelu pelataan 25.10.2023 klo 2.15
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja