Jääkiekko

Pelivihje: Pittsburgh Penguins – Dallas Stars 25.10.

23.10.2023. Pittsburghin iltaan odotellaan vauhdikasta hyökkäyspeliä ja runsaasti maaleja.

Hyökkäysvoittoinen Penguins

Pittsburgh hävisi viime viikon molemmat ottelunsa sinänsä hyvistä esityksistä huolimatta. Maaliodottamalla mitattuna Penguins on suorittanut laadukkaasti kauden ensimmäisinä viikkoina niin tasaviisikoin (55,6 % xG) kuin kaikki tilanteet huomioiden (52,8 % xG). Erityistä hätää ei siis ole, vaikka tulosten lunastaminen on ollut heikohkoa.

Tärkeimmistä palasista varsinkin Jevgeni Malkin (4+4) on ollut liekeissä kauden ensimetreistä lähtien. Myös Erik Karlsson on tuonut odotettuja hyökkäystehoja vastapainoksi riskialttiille puolustuspelilleen. Joukkueen kärki on erittäin hyökkäysorientoitunut, minkä ansiosta runsasmaaliset tulokset ovat usein lähtökohtana Pingviinien peleissä. 

Suuri kausi Texasissa

Dallas on aloittanut kauden tasaisilla väännöillä, jotka se on kääntänyt kovalla prosentilla voitoiksi. Stars on divisioonassaan toisena, ja top 2 -sijoitus Centralissa on oletuksena myös runkosarjan päätteeksi. Kasassa on paras nippu, mitä Texasissa on nähty nykyisen pelaajarungon aikana.

Starsin aiempien kausien ongelmana on ollut liiallinen riippuvuus erinomaisesta ykkösketjusta. Tällä kaudella kakkos- ja kolmosketjuilta toivotaan lisää tulitukea etenkin kevään ratkaisupeleissä. Matt Duchenen hankinnan pitäisi auttaa ongelmaan, joskin Duchene hakee vielä kauden ensimmäistä pistettään. Joukkue on myös defensiivisesti erittäin laadukas, ja aina Jake Oettingerin pelatessa saadaan nauttia sarjan parhaimmistoon lukeutuvasta maalivahtipelistä. 

Lyödään overia

Molemmat pääsevät peliin alustavien tietojen mukaan parhailla kokoonpanoillaan. Stars on perustasoltaan parempi joukkue, mutta Penguinsin kotietu kääntää asetelman kolikonheitoksi. Kirjoitushetken kertoimilla kotijoukkueen menestykset ovat pelattavuuden rajoilla. 

Näin aikaisessa vaiheessa pelisuositukseksi asti riittää 6,5 maalin ylitys varsinaisella peliajalla. Tällä linjalla ollaan aika lähellä 50/50-tilannetta, kun taas ComeOn tarjoaa overille kerrointa 2,22. Maalimäärävedoissa on reippaasti varianssia mukana, joten mihinkään megasyöksyihin ei lähdetä panostuksessa tämän kokoluokan edulla. 

Pelataan: Yli 6.5 (60 min.) @ 2.22
Panostaso: 4/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 20 euroa ja veikkaa koko summalla yli 6,5 maalia
  3. Saat kaksi 10 euron ilmaisvetoa vaikka veto menisi väärin. Ei kierrätystä!

Ottelu pelataan 25.10.2023 klo 2.30
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja