Muu urheilu

Super Bowl huipentaa viikonlopun urheilutarjonnan

11.2.2023. Yksi urheilumaailman suurimmista spektaakkeleista, Super Bowl, pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Ottelussa vastakkain asettuvat Philadelphia Eagles ja Kansas City Chiefs. Lue ennakko alta ja koppaa huipputarjous otteluun!

Ennakko: Super Bowl LVII

Tuleva Super Bowl on järjestyksessään 57. NFL-liigan loppuottelu. Philadelphian ja Kansas Cityn välinen kamppailu pelataan maanantain vastaisena yönä Glendalessa Arizonan osavaltiossa. 

Philadelphia on voittanut Super Bowlin kertaalleen vuonna 2018. Silloin joukkue kaatoi finaalissa New England Patriotsin lukemin 41-33. Kansas City on voittanut Super Bowlin kahdesti vuosina 1970 ja 2020. Joukkue kaatoi kolme vuotta sitten finaalissa San Francisco 49ersin lukemin 31-20.

Philadelphia Eagles lähtee Super Bowliin hienoisena ennakkosuosikkina. Joukkue voitti runkosarjassa oman konferenssinsa ja hoiti 17 ottelusta peräti 14. Pudotuspeleissä Philadelphia on ollut suorastaan ylivoimainen, sillä New York Giants kaatui pistein 38-7 ja San Francisco 49ers lukemin 31-7. Joukkueen tie finaaliin on ollut Kansas Cityyn verrattuna helpompi.

Kansas City oli niin ikään runkosarjassa oman konferenssinsa ykkönen. Joukkue voitti runkosarjassa 17 ottelusta 14. Pudotuspeleissä Kansas City on pelannut kaksi tiukkaa ottelua. Ensin Jacksonville Jaguars kaatui pistein 27-20 ja sen jälkeen voitto irtosi Cincinnati Bengalsia vastaan lukemin 23-20. Kansas Cityllä on sarjan paras hyökkäys. Joukkueelle hyökkäys on suuri vahvuus ja siinä esiin nousee sarjan suurin supertähti Patrick Mahomes

Tulevasta Super Bowlista ennakoidaan todella laadukasta, jossa marginaalit ovat erittäin pienet. Philadelphia on joukkueista tasapainoisempi, mutta Kansas City on erittäin vaarallinen Mahomesin johtaman hyökkäyksen takia.

Super Bowl on valtava spektaakkeli, joka kerää joka vuosi valtavat katsojaluvut ympäri maailmaa. Itse ottelu alkaa klo 01.30, mutta Suomessa ennakkostudiot käynnistetään jo klo 22.00. Ottelun parissa vierähtää koko yö ja tämän vuoden NFL-mestari on selvillä varhain maanantaiaamuna.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja