Muu urheilu

Kaikkien aikojen mestaruustaistelu ratkeaa sunnuntaina

10.12.2021. F1:ssä ollaan maaliskuusta lähtien saatu jännittää huikaisevan tasaista mestaruustaistelua Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin välillä. Mestaruuden ratkeamisen lisäksi Abu Dhabin GP tullaan muistamaan Kimi Räikkösen viimeisenä osakilpailuna F1:ssä. Nappaa lisäjännitystä kauden päätöskisaan alta!

Ennakko: Abu Dhabin GP

Max Verstappen ja Lewis Hamilton lähtevät kauden ratkaisevaan osakilpailuun historiallisesti tasapisteistä 369.5-369.5. Tasapisteissä kauden viimeiseen osakilpailuun ollaan F1:n historiassa lähdetty vain kerran aiemmin kaudella 1974 Emerson Fittipaldin ja Clay Regazzonin välisessä mestaruustaistelussa.

Seitsenkertainen maailmanmestari Hamilton on todistanut jälleen kerran kykynsä yhtenä historian parhaimpana kuljettajana nousten tosissaan mukaan mestaruustaisteluun voittamalla kaikki kolme Abu Dhabia edeltänyttä osakilpailua.

Mestaruuskaksikko on omalla ylivoimallaan dominoinut tätä kautta ja viihdettä sarjan seuraajat ovat saaneet runsaasti pitkin kautta. Iso-Britannian ja Italian osakilpailuissa kaksikko kilkkasi toisensa ulos radalta ja Brasiliasta eteenpäin osumilta tai rangaistuksilta on ollut mahdotonta välttyä. Hamiltonin ja Verstappenin välillä leimahtaa juuri nyt niin paljon, että mikä tahansa on viimeisessä osakilpailussa mahdollista.

Valmistajien MM-sarjassa Mercedes on Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen johdolla erittäin lähellä mestaruutta. Mercedes lähtee Abu Dhabiin 28 pisteen johdossa Red Bulliin nähden. Tuleva osakilpailu on Bottakselle uran viimeinen Mercedeksen ratissa. 32-vuotias suomalaiskuljettaja siirtyy tämän kauden jälkeen Alfa Romeolle Kimi Räikkösen tilalle. Bottas on tällä kaudella kuljettajien MM-sarjassa kolmantena 218 pisteellä.

Monelle suomalaiselle F1-fanille sunnuntain osakilpailu tulee olemaan todella haikea, sillä Kimi Räikkönen ajaa Alfa Romeolla uransa viimeisen osakilpailunsa. Monien suomalaisten esikuva ja ylpeyden aihe nakkaa ajohanskat tämän viikonlopun jälkeen naulaan keskittyen jatkossa enemmän yhteiseen aikaan perheensä kanssa.

Räikkösen uran F1:ssä alkoi Australiasta vuonna 2001 ja 20 vuoden aikana Räikkönen on jakanut suomalaisille monia unohtumattomia hetkiä, joista kirkkain on taatusti maailmanmestaruus kaudelta 2007. Yksi aikakausi tulee täten päätökseen ja on päivänselvää, että Jäämiehen esityksiä jäädään kaipaamaan kaudella 2022.

Kaikin tavoin edessä on siis erittäin kiivas ja tunteikas päätös F1-kaudelle 2021. Abu Dhabin GP käydään sunnuntaina iltapäivällä kello 15.00.


Löydät kaikki Broidin tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja