Jääkiekko

Colorado ja Florida vastakkain maanantain vastaisena yönä

10.12.2021. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä NHL:ssä saadaan todistaa suomalaisten välistä huippukohtaamista, kun Mikko Rantasen Colorado Avalanche isännöi Aleksander Barkovin Florida Panthersia. Yhteensä suomalaispelaajia tullaan näkemään kaukalossa tämän hetken tiedon mukaan neljä kappaletta.


Ennakko: Colorado Avalanche – Florida Panthers

Colorado ja Florida iskevät tulevassa ottelussa vastakkain toista kertaa tällä kaudella. Lokakuussa Florida oli joukkueista parempi lukemin 4-1 Anton Lundellin tehtyä tehopisteet 1+1 ja Mikko Rantasen vastattua vieraiden ainoasta maalista.

Molemmat illan joukkueista ovat kirjoitushetkellä kiinni pudotuspelipaikassa. Florida on kaikki NHL-joukkueet mukaan lukien sarjan toiseksi paras joukkue 38 pisteellä 25 ottelusta. Florida on hävinnyt tällä kaudella ainoastaan neljä ottelua varsinaisella peliajalla ja se johtaa sarjassa sekä Itäistä konferenssia että Atlantin divisioonaa.

Joukkueen selvä vahvuus on tällä kaudella ollut hyökkäyspään tehokkuus. Floridalla on tätä nykyä yksi koko sarjan parhaista hyökkäyskalustoista. 

Panttereiden hyökkäystä johtaa oikeutetusti kapteeni Aleksander Barkov, joka on vasta palannut kaukaloon harmittavan loukkaantumisensa jälkeen. Barkov on pelannut joukkueensa 25 ottelusta tällä kaudella 16 yli piste per peli keskiarvolla tehopistein 10+8=18.

Muista Floridan suomalaispelaajista säännöllistä peliaikaa saavat Anton Lundell sekä Eetu Luostarinen. Molemmilla edellä mainituista on mahdollisuus Suomen olympiajoukkueeseen ja varsinkin Lundell on pelannut häikäisevää debyyttikautta Floridan keskushyökkääjänä.

Coloradon alkukausi on ollut huomattavasti haastavampi verrattuna Floridaan. Joukkueen supertähti Nathan MacKinnon on ollut pitkät pätkät pois vahvuudesta, minkä lisäksi isoja ongelmia on tuottanut vuotava omapää. 31-vuotias Darcy Kuemper hankittiin täksi kaudeksi korvaamaan Philipp Grubaueria, mikä on osoittaunut alkukaudesta suureksi virheeksi. Kuemper on ollut laatujoukkueen takana erittäin heikko ja joukkueen kohdalla voidaan huoletta puhua maalivahtiongelmasta.

Colorado on ollut tällä kaudella selvästi sarjan viihdyttävin joukkue, sillä Coloradon 23 otteluun ollaan toistaiseksi nähty peräti 178 maalia. Toisin sanoen joukkueen otteluissa ollaan alkukaudesta nähty keskimäärin 7,74 maalia per ottelu.

Puolustusongelmista kärsivä Colorado on Läntisessä konferenssissa “vasta” sijalla seitsemän ja Keskisessä divisioonassa villi kortti -paikalla sijalla neljä.


Löydät kaikki Broidin tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja