Jääkiekko

NHL:n pudotuspelit käynnistyvät vihdoin!

2.5.2022. NHL:ssä kauan odotetut pudotuspelit käynnistyvät neljällä ottelulla maanantain ja tiistain välisenä yönä. Näinpä viikkokatsauksessa suunnataan katseet tulevia tosipelejä kohti – ota setti lukuun alta!

NHL:n pudotuspeliennakko

Florida – Washington

Florida lähtee tuleviin pudotuspeleihin suurimpana mestarisuosikkina yhdessä Coloradon kanssa. Florida keräsi runkosarjassa kaikista joukkueista eniten pisteitä ja voitti täten Presidents´ Trophyn kaudella 2022-23. Otteluparin suuri ennakkosuosikki Florida oli runkosarjassa Washingtonia keskinäisissä otteluissa parempi voitoin 2-1. Floridassa kannujahtiin suomalaisista ryhtyvät kapteeni Aleksander Barkov, Anton Lundell ja Eetu Luostarinen.

Toronto – Tampa Bay

Tämä ottelupari on ensimmäisellä kierroksella taatusti se odotetuin. Toronto oli runkosarjassa idän kolmanneksi paras joukkue ja keräsi viisi pistettä Tampa Bayta enemmän. Torontolle pudotuspelit ovat kuitenkin olleet viime vuosina punainen vaate, sillä viisi peräkkäistä kevättä joukkueen osalta ovat päättyneet putoamiseen ensimmäisellä kierroksella. Tampa Bay on puolestaan hallitseva kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja, joka päätti runkosarjan seitsemään voittoon viimeisestä yhdeksästä ottelusta.

Carolina – Boston

Carolina oli runkosarjassa Idän toiseksi paras joukkue ja voitti Metropolitan-divisioonan. Joukkueen huolena runkosarjan lopussa oli kuitenkin maalivahtien pahat loukkaantumiset. Viimeisimpien tietojen mukaan Carolinan maalilla pudotuspelit aloittaa Antti Raanta. Molemmat joukkueet ovat huippuvireessä, sillä Carolina päätti runkosarjan kuuteen peräkkäiseen voittoon ja Boston kuuteen voittoon viimeisestä kahdeksasta ottelusta. Runkosarjassa keskinäiset kohtaamiset menivät Carolinalle tylysti voitoin 3-0.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins

Rangers ja Penguins olivat Metropolitan-divisioonassa sijoilla kaksi ja kolme. Penguinsin suurin huoli pudotuspelien alla on maalivahti Tristan Jarryn loukkaantuminen, mikä pakottaa Casey DeSmithin vastuuvahdiksi. Maalivahtivertailu menee selkeästi Rangersille, sillä joukkueen maalilla puolestaan aloittaa lähes varma Vezina-voittaja Igor Shesterkin. Otteluparissa kohtaavat Rangersin nuoruus ja raikkaus sekä Penguinsin kokemus ja rutiini. Hilaako Sidney Crosby joukkueensa vielä kerran kohti pokaalia?


Kolottaako pelihammasta?


Colorado – Nashville

Colorado oli runkosarjassa Läntisen konferessin paras joukkue. Colorado lähtee kevääseen jälleen suurimpana mestarisuosikkina. Kahtena edellisvuonna samassa tilanteessa joukkueen kantti ei ole kestänyt kannunnostoon saakka. Suosikki saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Nashvillen, joka joutuu valitettavasti lähtemään pudotuspeleihin ilman tärkeintä pelaajaansa maalivahti Juuse Sarosta. Tässä otteluparissa suomalaisia nähdään kentällä vähintään neljä.

Minnesota – St.Louis

Minnesota oli runkosarjassa yksi suurimmista onnistujista päätyen läntisessä konferenssissa toiseksi heti Coloradon jälkeen. Minnesotalla pudotuspelit ovat 2010-luvulla jääneet hyvin lyhyiksi rykäsyiksi. Alkaako Kirill Kaprizovin johdolla joukkueessa uusi aikakausi? Vastus on ainakin heti alusta lähtien kova, kun vastaan kävelee ilkeä St.Louis. St.Louis hoiti runkosarjassa kaikki kolme kohtaamistaan Minnesotaa vastaan yhteismaalein 16-12. Runkosarjan kohtaamisista päätellen maalintekokarkeloita on näiden kahden kesken tiedossa.

Calgary – Dallas

Calgary pelasi Minnesotan tapaan huikean runkosarjan voittaen Tyynenmeren divisioonan ylivoimaisesti. Calgarya povataan suureksi mestarisuosikiksi ja syystä. Joukkueella on kaikki osa-alueet kunnossa hyökkäyksestä maalivahtiin saakka. Kärkipää on kunnossa, kun Johnny Gaudreau ja Matthew Tkachuk ylittivät molemmat runkosarjassa 100 tehopisteen rajan. Dallas pääsi viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin ja sen pitäisi olla pelkkä suupala Calgarylle.

Edmonton – Los Angeles

Los Angeles on pudotuspelijoukkueista suurin yllättäjä ja se nähdään pudotuspeleissä mukana jälleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Los Angeles oli Tyynenmeren divisioonan kolmas ja tuleva vastustaja Edmonton oli toinen. Edmontonissa suurimmat otsikot kerää tottakai Connor McDavid ja Leon Draisaitl, jotka tekivät runkosarjaan yhteensä 233 tehopistettä. Edmonton ei ole toistaiseksi tähtipelaajistaan huolimatta pystynyt menestymään pudotuspeleissä. Miten käy tänä vuonna?

–Broidi


Kolottaako pelihammasta?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja