Jääkiekko

Leijonien tosipelit alkavat Sveitsiä vastaan

15.2.2022. Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen pudotuspelit starttaavat keskiviikkona puolivälierissä Sveitsiä vastaan. Riittääkö Sveitsin turnauskunto Leijonien kaatamiseen? Lue ennakko alta ja nappaa tarjous matsiin!


Ennakko: Suomi – Sveitsi

Pekingin olympialaisissa alkaa keskiviikkona miesten jääkiekon puolivälierävaihe. Suomen pariksi puolivälieriin selvisi Sveitsi, joka kaatoi tiistaina karsintaottelussa Tshekin. 

Suomi selvisi puolivälieriin suoraan ilman karsintaottelua C-lohkon voitolla. Kyseinen voitto varmistui Ruotsia vastaan dramaattisessa ottelussa viime sunnuntaina. Ruotsi siirtyi ottelussa ylivoimalla jo 0-3-johtoon, mutta Suomi taisteli itsensä kolmannessa erässä tasoihin ja jatkoajalla ohi 4-3-voittoon. Kyseinen yhteinen kokemus, vaikeuksien kautta voittoon, auttaa Leijonia taatusti jatkossa panosten kasvaessa. Suomi voitti alkulohkossa kaikki kolme otteluaan maalierolla 13-6. 

Sveitsin alkulohkovaihe meni täysin penkin alle kun se hävisi Venäjän olympiajoukkueen, Tshekin ja Tanskan lohkossa kaikki kolme otteluaan maalierolla 4-8. Joukkue kuitenkin venyi oikealla hetkellä parhaimpaansa, sillä Tshekki kaatui Sveitsin käsittelyssä tiistaina neljännesvälieräottelussa lukemin 2-4.

Tshekki siirtyi ottelun avauserässä johtoon, mutta Sveitsi otti ottelun haltuunsa myöhemmin erässä iskemällä kaksi maalia vain 13 sekunnin sisällä toisistaan. Sveitsi puolusti johtoaan loppuun asti vahvasti ja kaksi tehtyä ylivoimamaalia toivat joukkueelle lopulta paikan puolivälieriin. 

Suomen ykkösketjusta Sakari Manninen on turnauksen pistepörssin toisena tehopistein 3+2 ja Teemu Hartikainen neljäntenä tehopistein 1+4. Sveitsin paras pistemies on ollut Davosin 29-vuotias Enzo Corvi tehopistein 1+3. Jussi Olkinuora palasi Ruotsia vastaan Suomen maalille ja hän aloittaa suurella todennäköisyydellä myös Sveitsiä vastaan. Sveitsin maalilla aloittaa EV Zugin 34-vuotias Leonardo Genoni, joka venyi Tshekki-ottelussa kiekon eteen yhteensä 31 kertaa. 

Suomen tulee olla keskiviikkona erityisen tarkkana heti ottelun alusta alkaen, sillä Slovakia- ja Ruotsi-otteluiden kaltaiseen hitaaseen starttiin ei ole varaa Sveitsin iskiessä hanakasti päälle. Leijonien tulee lisäksi pelata fiksusti, sillä Sveitsille keskiviikon ottelu on jo viides viikon sisään.

2010-luvulla sveitsiläinen jääkiekko on mennyt huimasti eteenpäin ja täkäläinen maajoukkue onkin ollut aina iso haaste Leijonille. Muun muassa kevään 2018 MM-kisoissa Sveitsi pudotti Suomen nimenomaan puolivälierissä lukemin 2-3.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja