Jääkiekko

NHL Draft 2022: Top 5 hyökkääjät

5.7.2022. Tämän vuoden NHL Draft pidetään Montrealissa 7.–8. heinäkuuta. Tässä artikkelissa käydään läpi tulevan varaustilaisuuden viisi kuuminta hyökkääjää.

1. Shane Wright

Jo pitkään koko varaustilaisuuden ykkösnimi on ollut kanadalainen Shane Wright. 18-vuotias keskushyökkääjä pelasi viime kaudella Kanadan juniorisarjaa OHL:ää Kingston Frontenacsin kapteenina. Hyökkääjä iski päättyneellä kaudella 63 runkosarjaotteluun tehopisteet 32+62=94 ja 11 pudotuspeliotteluun tehopisteet 3+11=14. Keväällä 2021 Wright iski alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa viiteen otteluun huimat tehopisteet 9+5=14. Wrightin suurimmat vahvuudet pelaajana ovat laukaus ja peliäly. Hänessä piilee jälleen yksi uusi kanadalainen supertähti. Varataan hyvin todennäköisesti ensimmäisenä Montreal Canadiensiin.

2. Juraj Slafkovsky

Suomalaisille jääkiekkofaneille slovakialaishyökkääjä Juraj Slafkovsky on hyvin tuttu pelaaja. Slafkovsky on viettänyt viimeiset kolme kautta Suomessa TPS:n organisaatiossa. Päättynyt kausi oli hänelle ensimmäinen Liigassa ja pudotuspelit mukaan lukien hän teki 49 otteluun tehopisteet 7+10=17. Suurimmat urotekonsa slovakialainen on tehnyt A-maajoukkueessa. Slafkovsky pelasi tämän vuoden puolella sekä Olympialaisissa että MM-kisoissa. Olympialaisissa hän voitti turnauksen pistepörssin ja hänet valittiin arvokkaimmaksi pelaajaksi tehopistein 7+0=7. MM-kisoissa hyökkääjä oli joukkueensa tehokkain tehopistein 3+6=9. Slafkovsky varataan kahden ensimmäisen pelaajan joukossa. Kevään vire on nostanut hänet jopa haastamaan Wrightia ykköspaikasta.

3. Logan Cooley

18-vuotias yhdysvaltalainen Logan Cooley on ennakoitu varaustilaisuuden kolmantena pelaajana. Keskushyökkääjä pelasi viime kaudella Yhdysvaltojen jääkiekkoliiton kehitysjoukkueessa 51 ottelua tehopistein 27+48=75. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Cooley iski kuuteen otteluun tehopisteet 3+7=10. Cooley on peliä tekevä hyökkääjä, joka on erittäin nopea ja omaa hyvän pelikäsityksen. Hyökkääjä pelaa ensi syksynä NCAA-sarjaa Minnesotan yliopistossa. Varataan kolmantena pelaajana Arizona Coyotesiin.

4. Cutter Gauthier

Toinen 18-vuotias yhdysvaltalainen Cutter Gauthier pelasi niin ikään viime kaudella Yhdysvaltojen jääkiekkoliiton kehitysjoukkueessa. Gauthier iski viime kaudella 54 otteluun tehopisteet 34+31=65 ja alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hän teki kuuteen otteluun tehopisteet 3+6=9. Gauthier on nopea hyökkääjä, jolla on erittäin painava laukaus. Hyökkääjä pelaa ensi syksynä NCAA-sarjaa Bostonin yliopistossa. Hänet tullaan varaamaan ensimmäisen viiden pelaajan joukossa.

5. Joakim Kemell

Tulevan Draftin kuumin suomalaisnimi on maalipyssy Joakim Kemell. 18-vuotias hyökkääjä valittiin Liigassa viime vuoden parhaana tulokkaana upean sesongin päätteeksi. Kemellin kaudesta muistetaan ennen kaikkea tulikuuma syksy, jolloin hänet valittiin lokakuussa Liigan kuukauden parhaaksi pelaajaksi historian nuorimpana pelaajana vasta 17 vuoden iässä. Nuorukainen johti Liigan maali- ja pistepörssiä marraskuun käynnistyessä ennen loukkaantumistaan. Lopulta nuorukainen iski JYPissä 39 runkosarjaotteluun tehopisteet 15+8=23. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Kemell oli Suomen tehokkain pelaaja iskettyään viiteen otteluun tehopisteet 6+2=8. Kemelliä on ennakoitu varattavaksi ensimmäisen kymmenen pelaajan joukossa.

–Broidi


Kolottaako pelihammasta?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja