Jääkiekko

NHL:n parhaat vapaat hyökkääjät

12.7.2022. NHL:n pelaajamarkkinat avautuvat 13. heinäkuuta kello 19.00 Suomen aikaa. Tässä artikkelissa käydään läpi sarjan parhaat vapaana olevat hyökkääjät.

1. Johnny Gaudreau

Johnny Gaudreau pelasi viime kaudella uransa parhaan sesongin oltuaan runkosarjassa pistepörssin toinen huimilla tehopisteillä 40+75=115. Hyökkääjä oli tehokas myös pudotuspeleissä, sillä 12 otteluun hänen lavastaan syntyi tehopisteet 3+11=14. Gaudreau on pelannut kahdeksan kauden ja 602 ottelun mittaisen uransa kokonaan Calgary Flamesin riveissä. Gaudreau on pelannut NHL-uransa yli yhden pisteen keskiarvolla, sillä 602 otteluun hän on tehnyt tehopisteet 210+399=609. Calgary Flames ei ole joukkueena kerännyt menestystä, joten nyt hyökkääjällä vaikuttaisi olevan maisemanvaihdon aika.

2. Patrice Bergeron

36-vuotiaan Patrice Bergeronin palkintokaapista löytyvät MM-kulta, kaksi olympiakultaa, Stanley Cupin voitto sekä käsittämättömät viisi Selke Trophya. 18 kauden ja 1216 NHL-ottelun ajan Bergeron on edustanut ainoastaan Boston Bruinsia ja viimeiset kaksi kautta hän on toiminut joukkueensa kapteenina. Kokeneen pelaajan uran jatkosta on puhuttu paljon, mutta viimeisimpien huhujen mukaan hän olisi tekemässä jatkosopimuksen Bostonin kanssa. Toistaiseksi mitään virallista ei olla julkistettu, joten huiman uran pelannut Bergeron on vielä kaikkien seurojen vapaata riistaa.

3. Nazem Kadri

Nazem Kadrin uran tehokkain kausi päättyi kesällä Stanley Cup -mestaruuteen Colorado Avalanchen kanssa. Viimeisimpien huhujen mukaan Colorado haluaa Kadrin jatkavan seurassa, mutta palkkakatto saattaa tulla tässä asiassa vastaan. Kadri oli viime kaudella joukkueen suurin onnistuja iskemällä 71 runkosarjaotteluun komeat tehopisteet 28+59=87. Kadri on pelannut kolme edelliskautta Coloradossa, mutta mielipiteitä jakavan pelaajan uran yllä vilisee juuri nyt rutkasti kysymysmerkkejä.

4. Evgeni Malkin

Evgeni Malkinin menestyksekäs aikakausi Pittsburgh Penguinsissa on tulossa päätökseensä. Pittsburgh varasi venäläisen kesällä 2004 ja syksystä 2006 lähtien hän on edustanut vain ja ainoastaan pingviinejä. Malkin on mittavalla NHL-urallaan pelannut yhteensä 981 ottelua tehopistein 444+702=1146 kera kolmen Stanley Cupin. Viime kaudella Malkin teki paluun pahasta loukkaantumisesta iskemällä 41 otteluun tehopisteet 20+22=42. Missä tämä venäläinen taituri nähdään tulevalla kaudella?

5. Claude Giroux

Philadelphian pitkäaikainen kapteeni Claude Giroux hyvästeli rakkaan seuransa viime keväänä pelipaidan vaihduttua siirtojen takarajalla Florida Panthersin väreihin. Giroux pelasi Floridassa tehokkaasti iskemällä 18 runkosarjaotteluun tehopisteet 3+20=23 ja kymmeneen pudotuspeliotteluun tehopisteet 3+5=8. Urallaan 1018 NHL-ottelua pelannut hyökkääjä joutuu kuitenkin tulevalla kaudella etsimään jälleen uuden seuran. Kokeneella johtajalla tulee riittämään viime kevään tapaan paljon ottajia.

–Broidi


Vain uusille asiakkaille.

Kolottaako pelihammasta?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja