Jääkiekko

NHL:n parhaat vapaat puolustajat

12.7.2022. NHL:n pelaajamarkkinat avautuvat 13. heinäkuuta kello 19.00 Suomen aikaa. Tässä artikkelissa käydään läpi sarjan parhaat vapaana olevat puolustajat.

1. John Klingberg

Ruotsalaispuolustaja on pelannut koko NHL-uransa Dallas Starsin riveissä. Kahdeksan kauden aikana kiekollisista taidoistaan tunnetuksi tullut John Klingberg on pelannut NHL:ssä yhteensä 552 ottelua tehopistein 71+303=374. Viisi edelliskautta Dallasin kapteenistoon kuulunut Klingberg teki viime kaudella 74 runkosarjaotteluun tehopisteet 6+41=47. Ruotsalainen on pelaajamarkkinoiden kuumin puolustaja, joka tuo jokaiselle joukkueelle ison määrän hyökkäyspään tehoja ja ylivoimaosaamista.

2. Josh Manson

Isokokoinen Josh Manson on hallitseva Stanley Cup -voittaja Colorado Avalanchen riveistä. Coloradolla tekee tiukkaa palkkakaton kanssa, joten Manson saa etsiä tulevaksi kaudeksi uuden osoitteen. Manson pelasi Coloradossa vain viime kevään, sillä hänet treidattiin seuraan maaliskuussa Anaheim Ducksista. Manson pelasi Coloradossa 22 runkosarjaottelua tehopistein 2+5=7 ja 20 playoffs-ottelua tehopistein 3+5=8.

3. Nick Leddy

Hyökkäysorientoitunut Nick Leddy hakee kesällä uutta seuraa erittäin vaikean viime kauden jälkeen. Puolustaja aloitti kauden Detroit Red Wingsissä, mutta keväällä seuraksi vaihtui St.Louis Blues. Kummassakaan seurassa Leddy ei saanut omaa pelaamistaan optimille tasolle ja 75 runkosarjaotteluun tehopisteitä syntyi 3+21=24. Leddy omaa ison potentiaalin vahvaan hyökkäyspään pelaamiseen ja tehopisteiden tekemiseen. Vieläkö 31-vuotias pelaaja saa uransa raiteilleen?

4. Ben Chiarot

Ben Chiarot on ennen kaikkea omaa puolustuspäätään varjeleva puolustaja. Kanadalainen aloitti kautensa Montreal Canadiensissa, mutta keväällä seuraksi vaihtui mestarisuosikki Florida Panthers. Floridan kausi päättyi pudotuspeleissä suureen pettymykseen, eikä seura tehnyt sopimustarjousta Chiarotille. Oman pään luotettava soturi teki viime kaudella 74 runkosarjaotteluun tehopisteet 9+17=26. Montrealissa puolustajan vastuu oli suuri, mutta Floridassa vastuu jäi pieneksi. Missä Chiarot pelaa kaudella 2022-23?

5. P.K. Subban

33-vuotias entinen Norris Trophy -voittaja P.K. Subban hakee tulevalle kaudelle uutta seuraa kolmen New Jersey Devilsissä vietetyn kauden jälkeen. Uransa ensimmäisinä vuosina suorastaan säkenöinyt Subban on viime kausina iskenyt enää 18-22 tehopistettä per sesonki. Kiekolliseen pelaamiseen erikoistunut Subban joutuu pudottamaan tulevalla kaudella palkkaansa, mutta ottajia luulisi silti riittävän varsinkin hieman epävarmoissa ja suuntaansa etsivissä organisaatioissa.

–Broidi


Vain uusille asiakkaille.

Kolottaako pelihammasta?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja