Jääkiekko

Pelivihje: Tampa Bay Lightning – St. Louis Blues 20.12.

19.12.2023. St. Louis Blues on napannut pari voittoa valmentajan vaihtamisen jälkeen. Tampa Bayn vieraana todennäköisyydet ovat kuitenkin jyrkästi Bluesia vastaan.

Parasta Tampaa odotellessa

Vuosikymmenen alussa suurjoukkueeksi profiloitunut Tampa Bay on pelannut repaleisen syyskauden. Tilasto 14-13-5 riittää tällä hetkellä itäisen konferenssin 11. sijaan. Nykyinen tahti ei millään riitä pudotuspeleihin, mutta toisaalta syyskauden tuloksissa on jonkin verran vääristymää.

Suurimpana syynä on maalivahtitilanne. Normaalisti 60 pelin kausia huhkiva Andrei Vasilevski on pelannut vasta kymmenen peliä selkäleikkauksesta kuntoutumisen jälkeen. Kiekot ovat pysähtyneet alle 90 prosentin tehokkuudella, eli taso on vielä kaukana tavallisesta.

Tampan maalivahdilta vaaditaan nykyään parempaa suoritustasoa kuin organisaation kirkkaimpina vuosina. Materiaali on heikentynyt varsinkin alemmissa ketjuissa siinä mielessä olennaisesti, että mestaruus olisi suurehko yllätys. Toisaalta Lightning pyörittää edelleen ratkaisevia etuja kärkiketjuillaan. Varsinkin Nikita Kucherov (31 ott. 20+32) hassuttelee puolustajilla illasta toiseen ja näyttää tekevän kiekolla pitkälti mitä huvittaa.  

Bluesin uudet soinnut

St. Louisissa alkoi uusi aikakausi, kun mestaruuskaudesta 2018–19 puikoissa ollut Craig Berube sai kenkää viime viikolla. Tilalle nousi väliaikaisen päävalmentajan tittelillä farmiseuran päävalmentaja Drew Bannister. Vaihdon jälkeen Blues on pelannut kaksi peliä ja voittanut niistä molemmat.

Valmentajanvaihdos on ihan perusteltua, vaikka St. Louis roikkuukin kohtalaisen jämäkällä otteella mukana pudotuspelitaistelussa. Blues on maaliodottamassa pohjaneljänneksen joukkue ja tasaviisikoin jopa yksi heikoimmista 46 prosentin lukemalla.

Terveyspuolella on kaiken lisäksi nautittu paljon keskivertoa suotuisammasta varianssista. Pavel Buchnevichin taannoinen parin pelin loukki on ainoa poissaolo, joka on vähänkään vaikuttanut joukkueen suoritustasoon. Koko muu ydinryhmä on pelannut täydet pelit, mikä on harvinaista kauden ollessa näin pitkällä. Silti Bluesilla on ollut vaikeuksia tehdä tulosta, mikä kertoo yksinkertaisesti pelaajamateriaalin keskinkertaisuudesta.

Tampan kertoimissa reilusti ilmaa

Valmentajan vaihtaminen tuo tilastollisesti pientä boostia, mutta vaikutus jää keskimäärin lyhyeksi. On ihan mahdollista, että St. Louisin paras suoritustaso on jo nähty. Tampan suhteen olen optimistisempi ja näen joukkueiden välillä selvän eron perustasoissa. Vasilevskin pelaamisesta ei tarvitse keskustella, kun Bolts on pudotuspelisijojen ulkopuolella eikä käsillä ole peräkkäisten päivien pelejä. Lightning peluuttaa ykköstään tässä tilanteessa, ellei eteen osu sairastumista tai jotain muuta odottamatonta pelipäivänä.

Peli menee kotijoukkueelle jo varsinaisella peliajalla 57 prosentin todennäköisyydellä. ComeOnin 1X2-kertoimista irtoaa peräti 1,89 Tampan suoralle voitolle. Käsillä on keskivertoa parempi kohde ja osuvuuskin on kohdillaan, joten isketään ykköselle hieman tavallista suurempi panos.

Pelataan: Tampa Bay Lightning 1X2 @ 1.89
Panostaso: 6/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 4O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Lightningia
  4. Voitit tai hävisit, saat neljä 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 20.12.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja