Jääkiekko

Liigan pudotuspelit alkavat torstaina

23.3.2022. Liigassa runkosarja saatiin päätökseen tiistaina ja sarjan pudotuspelit alkavat torstaina kahdella otteluparilla. Lukko ja HPK kohtaavat Raumalla ja tässä artikkelissa pureudutaan Pelicansin ja KooKoon väliseen otteluun Lahden Isku Areenalla.

Kaksikymppiä Pelicansille tuo 12O euroa

  1. Avaa pelitili Neo.betille
  2. Talleta 2O euroa, niin saat 6O euroa pelirahaa
  3. Lyö koko summa Pelicansin voitolle (6O x 2.OO*)
  4. Jos Pelicans voittaa, sinä voitat 12O euroa!

*Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.


Ennakko: Pelicans – KooKoo

Liigan pudotuspeleissä 1. kierros pelataan totutusti runkosarjassa sijoille 7-10 päätyneiden joukkueiden kesken. Tänä vuonna ensimmäistä kierrosta ollaan tiivistetty ja otteluparin voittaja ratkaistaan ainoastaan kahdessa ottelussa. Jos voitot ovat toisen ottelun varsinaisen peliajan jälkeen tasan, ratkaistaan paremmuus heti perään kolmannessa jatko-ottelussa, joka pelataan maalista poikki systeemillä. Sarja aloitetaan torstaina huonommin sijoittuneen joukkueen kotiottelulla ja päätetään perjantaina paremmin sijoittuneen joukkueen kotiotteluun. 

Pelicans ja KooKoo kohtasivat runkosarjassa tällä kaudella kuusi kertaa. KooKoo oli silloin joukkueista parempi voitoin 4-2. Kuudesta kohtaamisesta peräti viisi päättyi runkosarjassa kotivoittoihin. Ainoan vierasvoiton pystyi ottamaan KooKoo helmikuussa Lahdesta jatkoajan jälkeen maalein 2-1. Joukkueiden kohtaamiset olivat järjestäen tasaisia ja vähämaalisia, sillä otteluissa nähtiin keskimäärin vain 3,5 maalia per ottelu.

Pelicans päätyi runkosarjassa yhdeksänneksi 93 pisteellä. Pelicans varmisti pudotuspelipaikkansa vasta tiistaina viimeisellä kierroksella 4-2-voitolla HPK:sta. Kyseisellä voitolla joukkue nappasi viimeisen pudotuspelipaikan KalPan nenän edestä. Lahtelaisilla on iskun paikka torstaina, sillä joukkue oli runkosarjan lopussa erinomainen kotona. Pelicans nimittäin voitti seitsemästä viimeisestä kotiottelustaan runkosarjassa peräti kuusi.

Joukkueen paras pistemies oli runkosarjassa tshekkiläishyökkääjä Lukas Jasek, joka oli Liigan pistepörssin neljäs tehopistein 13+37=50. Joukkueen toinen tshekki Jiri Smejkal oli sarjan maalipörssin kolmas 25 osumalla.

KooKoo oli puolestaan runkosarjan kahdeksas yhden pisteen Pelicansia enemmän keränneenä. KooKoon runkosarja päättyi tiistaina Oulussa 4-3-tappioon Kärpille. Ennen kyseistä tappiota joukkue oli neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa, jonka aikana se oli haalinut voitot HPK:sta ja Pelicansista. Kouvolalaiset olivat runkosarjassa huomattavasti parempi joukkue kotona kuin vieraissa. KooKoo oli runkosarjan viidenneksi paras kotijoukkue 54 pisteellä, mutta vasta kymmenenneksi paras vierasjoukkue 40 pisteellä. KooKoon paras pistemies runkosarjassa oli Joose Antonen tehopistein 12+29=41.


Lisäjännitystä Liigaan?

Neo jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja