Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Siirtojen takarajalla tapahtuu

21.3.2022. NHL:n siirtotakarajan viimeinen päivä on tänään maanantaina, mutta suurimmat siirrot nähtiin todennäköisesti jo viikonloppuna. Poikkeuksellisesti nyt pureudutaankin peliesitysten sijaan kuluneen viikon isoimpiin vaihtokauppoihin NHL:ssä – ota viikkokatsaus lukuun alta!


Lisäjännitystä NHL-jäille?


NHL:n viikkokatsaus 14.–20.3.

Giroux siirtyi Floridaan Stanley Cup mielessään

Viikonloppuna nähtiin odotettu siirto, kun 34-vuotias Claude Giroux vaihtoi Philadelphia Flyersin paidan Florida Panthersiin. Vaihtokaupassa Flyers sai hyökkääjä Owen Tippettin, 1. kierroksen varausvuoron kesälle 2024 ja 3. kierroksen varausvuoron kesälle 2023. Giroux varattiin NHL:ään Flyersin toimesta kesällä 2006 ja hyökkääjä edusti seuraa koko uransa ennen viikonlopun vaihtokauppaa. 

Juuri ennen siirtoaan perjantain vastaisena yönä Giroux saavutti 1000. NHL-ottelun rajan ja sai tätä kautta hyvästellä faninsa kotiyleisön edessä Nashvilleä vastaan. 15 kauden aikana hyökkääjä iski näihin otteluihin Flyersissa tehopisteet 291+609=900. Edelliset kymmenen kautta Giroux toimi Flyersin kapteenina ja parhaalla kaudellaan 2017-18 hän iski tehopisteet 34+68=102. Tällä kaudella hyökkääjä on iskenyt 57 otteluun tehopisteet 18+23=41. Florida Panthers on uuden hankinnan myötä kevään suurimpia mestarisuosikkeja yhdessä Colorado Avalanchen kanssa.

Boston maksoi ison hinnan Lindholmin palveluksista

Boston Bruins laittoi kaikki panokset keskelle pöytää hankkimalla Anaheim Ducksin puolustaja Hampus Lindholmin itselleen. Vaihtokaupassa Anaheim sai itselleen 1. kierroksen varausvuoron ensi kesälle, 2. kierroksen varausvuorot kesälle 2023 ja 2024 sekä puolustajat Urho Vaakanaisen ja John Mooren. Suomalaispuolustaja Vaakanaisen Boston varasi kesällä 2017 ja neljän kauden aikana hän ehti pelata seurassa yhteensä 31 ottelua. 

28-vuotias Lindholm on puolestaan myös alun perin Bostonin varaus kesältä 2012, mutta ruotsalainen on pelannut koko yhdeksän kautta kestäneen NHL-uransa Anaheimin puolustuksessa. 582 runkosarjaotteluun puolustaja on iskenyt urallaan tehopisteet 57+165=222. Tällä kaudella hänen lavastaan on syntynyt 61 otteluun tehopisteet 5+17=22. Lindholm solmi heti siirtonsa jälkeen Bostonin kanssa peräti kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen, jolla hän tienaa keskimäärin 6,5 miljoona dollaria per kausi. Boston on matkalla pudotuspeleihin Atlantin divisioonan neljänneltä sijalta.

Kultavahti Säteri siirtyy Torontoon

Hiljattain Leijonat historialliseen olympiakultaan torjunut Harri Säteri siirtyy loppukaudeksi NHL-joukkue Toronto Maple Leafsin riveihin. 32-vuotias maalivahti torjui olympialaisissa viisi ottelua torjuntaprosentilla 96,2 %. Kolme edelliskautta suomalainen on pelannut KHL:ssä Sibir Novosibirskin joukkueessa, mutta hän lähti seurasta pois vallitsevan maailmantilanteen takia. Säteri on San Jose Sharksin varaus kesältä 2008 ja hänellä on aiempaa NHL-kokemusta Florida Panthersista yhdeksän ottelun verran kaudelta 2017-18. NHL:n lisäksi maalivahti on pelannut Pohjois-Amerikassa kuuden kauden aikana AHL:ssä kolmessa eri seurassa 198 ottelua.

Säteri tulee saamaan näytönpaikkansa Toronton maalilla, sillä joukkueen selkeä ykkösmaalivahti Jack Campbell on loukkaantumisen takia sivussa. Säterin on vielä ennen joukkueeseen liittymistä selvitettävä NHL:n siirtolista. Tuore yksisuuntainen sopimus kattaa loppukauden ja on arvoltaan 750 000 dollaria. Toronto on matkalla pudotuspeleihin Atlantin divisioonan kolmannelta sijalta.


Lisäjännitystä NHL-jäille?

Neo jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja