Jääkiekko

Ilves ja TPS starttaavat välierät lauantaina

8.4.2022. Eeppisten puolivälierien jälkeen Ilves ja TPS aloittavat välieräsarjansa lauantaina Nokia Arenalta. Molemmilla joukkueilla on alla rankka taistelu puolivälierissä. Kumpi saa paremman startin finaalipaikan metsästykseen? Lue ennakko alta ja nappaa tarjous otteluun!

Kaksikymppiä Ilvekselle tuo yli 12O euroa

  1. Avaa pelitili Neo.betille
  2. Talleta 2O euroa, niin saat 6O euroa pelirahaa
  3. Lyö koko summa Ilveksen voitolle (6O x 2.14*)
  4. Jos Ilves voittaa, sinä voitat 128,4O euroa!

*Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.


Ennakko: Ilves – TPS

Molemmat joukkueet pääsivät välieriin vasta ratkaisevan seitsemännen ottelun kautta. Ilves pelasi yhden Liiga-historian eeppisimmistä pudotuspelisarjoista Kärppiä vastaan. Kyseisessä ottelusarjassa jatkoajalla ratkesi peräti neljä ottelua ja kuusi ottelua päättyi yhden maalin erolla. Ilves voitti sarjan lopulta lukemin 4-3, kun Petri Kontiola teki ratkaisevan voittomaalin seitsemännen ottelun jatkoajalla.

TPS joutui niin ikään koville puolivälierissä HIFK:n kanssa. TPS otti ratkaisevan neljännen voittonsa kotona maalein 3-1. TPS pystyi sarjassa voittamaan kotiotteluistaan kolme ja se esiintyi huomattavasti HIFK:ta tasaisemmin. Ottelusarjassa nähtiin erittäin paljon tunnetta ja jäähymäärät olivat poikkeuksellisen korkeita.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja näissä voitot menivät tasan 2-2. Erikoista näissä kohtaamisissa oli kuitenkin se, että niistä jokainen päättyi vierasvoittoon. Ilvekselle TPS tulee olemaan hyvin samanlainen vastustaja kuin Kärpät. Tupsukorvien suurin vahvuus on hyökkäyspelaaminen, vaikka joukkue todisti Kärppiä vastaan myös puolustuksen toimivuuden. TPS:n pelaaminen taas perustuu yksinomaan tiiviiseen puolustukseen, joka tulee tekemään tästä sarjasta erittäin tasaisen ja vähämaalisen.

Ilveksen suurin kehityskohde välieriin on erikoistilannepelaaminen. TPS on ollut ylivoimalla pudotuspelien kolmanneksi paras joukkue neljällä maalilla onnistumisprosentilla 21,05 %. Ilveksen ylivoima oli Kärppiä vastaan 16,67 % kolmella ylivoimamaalilla. Myös alivoimalla TPS on ollut joukkueista parempi onnistumisprosentilla 85,00 %. Ilves on puolestaan ollut pudotuspelien heikoin alivoimajoukkue. Tamperelaisten alivoima oli Kärppiä vastaan ainoastaan 68,75 %.

TPS-hyökkääjä Markus Nurmi johtaa pudotuspelien pistepörssiä seitsemän ottelun jälkeen tehopistein 2+7. Turkulaisten kokoonpanosta yhteensä viisi pelaaja ylsi HIFK-sarjassa viiteen tehopisteeseen. Ilveksen tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Henrik Haapala ja Joona Ikonen tehopistein 2+2. Ottelusarjassa toisensa kohtaavat myös huippumaalivahdit Marek Langhamer ja Andrei Karejev. Langhamer on torjunut Ilveksen maalilla kaikki ottelut torjuntaprosentilla 94,19 %. Karejevin torjuntaprosentti on 91,51 %.


Lisäjännitystä Liigaan?

Löydät muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja