Jääkiekko

Saroksen Nashville haastaa Coloradon keskiviikon vastaisena yönä

11.1.2022. Arkipäivien kovin otatus NHL:ssä käydään keskiviikon vastaisena yönä Nashvillessä, kun kotijoukkue Predators haastaa tulikuuman Coloradon hyökkäysarsenaalin. Ottelusta odotetaan suomalaisittain Juuse Saroksen ja Mikko Rantasen välistä mittelöä – lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous!


Ennakko: Nashville – Colorado

Joukkueista molemmat kuuluvat NHL:ssä kivenkovaan Keskiseen divisioonaan, jota Nashville kirjoitushetkellä johtaa 48 pisteellä. Colorado on pelannut tähän mennessä Nashvilleen nähden viisi ottelua vähemmän keräten näissä yhteensä 44 pistettä.

Joukkueet kohtaavat keskiviikkona kolmatta kertaa tällä kaudella. Marraskuussa Colorado voitti kotiottelunsa lukemin 6-2 kun taas joulukuussa Nashville hoiti oman kotiottelunsa loppulukemin 5-2. Mikko Rantanen on iskenyt tällä kaudella Nashvilleä vastaan kahteen otteluun hurjat tehopisteet 4+2.

Läntistä konferenssia tällä hetkellä hallitseva Nashville saapuu keskiviikon otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Suomalaismaalivahti Juuse Saros on ottanut voitoista jokaisen ja hiljattain hänet palkittiin kolmen viimeisimmän voiton myötä NHL:ssä viime viikon kakkostähdeksi. Saros päästi näissä kolmessa ottelussa keskimäärin kaksi maalia omiin torjuntaprosentilla 95,4%. Suomalaismaalivahti on viime aikojen otteillaan nostanut itsensä mukaan Vezina Trophy -keskusteluun. 

Nashvillen kokoonpanossa pelaa Saroksen lisäksi tällä hetkellä myös kaksi muuta suomalaista. Loistokautta pelaava Mikael Granlund on joukkueensa toiseksi paras pistemies tehoin 5+27=32 ja 22-vuotias Eeli Tolvanen on osa joukkueen ykköskentällistä pistein 5+8=13.

Colorado liitää kirjoitushetkellä Nashvillen tapaan neljän ottelun voittoputkessa. Edellisestä kymmenestä ottelustaan Colorado on voittanut peräti yhdeksän huimalla maalierolla 50-30. Colorado on pelannut täten viimeiset kymmenen otteluaan tehden keskimäärin viisi maalia per ottelu, mikä on koko sarjan NHL:n paras lukema kyseiseltä ajanjaksolta.

Yleisesti ottaen Coloradon otteluissa on ollut tällä kaudella viihtyvyystakuu, sillä joukkueen kauden 31 ottelussa on tehty keskimäärin 7,6 maalia.

Coloradon tunnettu ykköskentällinen kera Mikko Rantasen on päässyt pelaamaan viimeisimmissä otteluissa jälleen yhdessä, mikä näkyy väistämättä myös tulostaululla. Kahteen edellisotteluun Rantasen, Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin kentällinen on tehnyt yhteensä 19 tehopistettä, joista suomalainen on vastannut seitsemästä tehopistein 1+6.


Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja