Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: suomalaispelaajat hyvässä iskussa

11.1.2022. Uusi vuosi aloitettiin NHL:ssä suomalaispelaajien puolesta erittäin terävästi pitkin Pohjois-Amerikkaa. Johtavien pelaajien Mikko Rantasen ja Aleksander Barkovin johdolla suomalaiset ovat juuri nyt NHL:n kuumimpia pelaajia sarjan parhaimmissa joukkueissa. Seuraavassa viime viikon kuumimmat puheenaiheet!

NHL:n viikkoraportti 3.–9.1.2022

Edmonton ja Mikko Koskinen

Edmonton Oilers hävisi viikon molemmat ottelunsa kasvattaen oman tappioputkensa viiden ottelun mittaiseksi. Kaiken kaikkiaan joukkue on hävinnyt viimeisestä 13 ottelustaan 11. Tiistain vastaisena yönä kriisijoukkueen sisällä alkoi räjähdellä ensimmäistä kertaa kun joukkueen päävalmentaja Dave Tippett sanoi suorat sanat suomalaismaalivahti Mikko Koskisen otteista 1-4-tappion päätteeksi.

Koskisen omasta haastattelusta puolestaan irrotettiin kontekstista omaa joukkuettaan halventavat kommentit, jotka synnyttivät Kanadan maalla ison kohun alkuviikosta tappion jälkeen. Mike Smith aloitti loppuviikosta Edmontonin maalilla joukkueen viimeisimmän ottelun. Mikä on Koskisen kohtalo jatkossa NHL:ssä ja Edmonton Oilersissa?

Pittsburgh Penguins

Pittsburgh ehti alkuviikosta venyttää oman voittoputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi, mikä on kaudella 2021-22 pisin voittoputki kaikista joukkueista. Joukkueen historiallinen voittoputki meni kuitenkin poikki lauantain Prime Time -ottelussa Dallas Starsia vastaan lukemin 3-2. Voittoputken aikana kerätyillä pisteillä Pittsburgh vankisti omaa pudotuspelipaikkaansa nousten Metropolitan-divisioonassa vain viiden pisteen päähän divisioonaa johtavasta Carolina Hurricanesista. 

Tuukka Rask 

Alkukauden pelaamatta ollut Tuukka Rask solmi alkuviikosta tryout-pelaajasopimuksen AHL-seura Providence Bruinsin kanssa. 34-vuotias maalivahti kärsi viime kaudella pahasta lonkkavammasta ja pelituntuma on sitä kautta vielä ymmärrettävästi pahasti hukassa. Raskin kohdalla kyse on kuitenkin niin kovasta ammattilaisesta ja talentista, että pelikuntoon päästyään kysyntää varmasti riittää keväällä Boston Bruinsin NHL-seuran puolella.

Tulikuumat suomalaiset

Viime aikojen kuumimmat joukkueet ovat täynnä suomalaisväriä. Nashville Predators otti viikon kolmesta ottelustaan kolme voittoa Juuse Saroksen johdolla yhteismaalein 11-6. Mikko Rantasen edustama Colorado Avalanche voitti viikon kaikki kolme otteluaan ja Rantanen iski kahteen viimeisimpään otteluun tehopisteet 1+6. Florida Panthers voitti viikon kolmesta ottelustaan kaksi ja kapteeni Aleksander Barkov teki näihin tehopisteet 2+2.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja