Jääkiekko

Mikä sai jokerikannattajat heittämään jäälle järjettömän määrän rinkeleitä?

Jokerit on palannut Venäjän retkeltään takaisin suomalaisiin sarjoihin. Erityisesti seuran aktiiviset kannattajat ovat otettu ilolla vastaan. Siksi on hyvä hetki kurkistaa näiden fanien kenties siihen ikimuistoisimpaan tempaukseen.

Jokerit pelasi keväällä 2007 tiukkaa välieräsarjaa HPK:ta vastaan. Vaikka Jokerit johti sarjaa jo otteluvoitoin 2-0, olivat molemmat pelit olleet todella tiukkoja. Ratkaisu nähtiin nimittäin molemmissa koitoksissa vasta jatkoajalla.

Tuolloin sarjat pelattiin paras viidestä, joten Jokerit pääsi yrittämään sarjan katkaisemista kotonaan kannattajiensa edessä. Jokerien kannattajaryhmä oli masinoinut aikamoisen tempauksen, sillä Arto Kukin maalatessa 4-0-lukemat alkoi tapahtua.

Jäälle alkoi lentää yhtäkkiä valtavasti tavaraa. Kesti aikansa tajuta, että mitä ihmettä ne jokerikannattajat nyt oikein heittelevät.

Rinkeleitä mahan täydeltä

Kun katsojat olivat hieraisseet silmiään pari kertaa, totuus valkeni. Jää oli täynnä rinkeleitä. Vaikka ottelu oli yhä kesken, marssi HPK:n päävalmentaja Jukka Jalonen suoraan pukukoppiin pelaajien seuratessa perässä. Tässä vaiheessa pelikellossa oli vielä muutama minuutti aikaa.

Jalosen ja pelaajien reaktio on ymmärrettävä, sillä tempaus valitettavasti kertoo myös kunnioituksen puutteesta. Oikea hetki rinkeliheitolle olisi voinut olla ottelun päätyttyä. Ainakin parempi se on heitellä rinkeleitä kuin niitä iänikuisia rantapalloja, jos Broidilta kysytään.

Joka tapauksessa HPK:n pelaajat palasivat jäälle ja ottelu saatiin pelattua loppuun. Monet jokerikannattajat muistelevat hetkeä nauraen vielä tänä päivänä.

Tarina ei kerro rinkelien kohtalosta. Tuskin niitä enää pystyi syömään.

-Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja