Jääkiekko

Pelivihje: Vancouver Canucks – Nashville Predators 1.11.

31.10.2023. Nashvillen erinomainen maalivahtipeli tasoittaa asetelmia päivän kiinnostavimmassa kamppailussa.

Ongelmia odotettavissa

Vancouver Canucks on saanut lentävän lähdön kauteen tilastolla 5-2-1 ensimmäisen kahdeksan pelin jälkeen. Hyökkäysvoimaa on esitelty 31 maalilla, joista 8 mätettiin heti avauspelissä Edmontonia vastaan. Erityisesti Elias Pettersson (2+11) ja J.T. Miller (4+8) ovat rohmunneet pisteitä, kuten kaksikolta sopiikin odottaa.

Tulosten taakse katsominen paljastaa tuttuja ongelmakohtia Canucksin tilastoista. Jatkossakin tarvitaan joko parhaiden laukojien tai maalivahdin oikea-aikaista venymistä, jos maaliodottamassa jäädään 46–47 prosentin haarukkaan. Toistaiseksi kiekko on pomppinut suotuisasti, sillä Vancouver on kerännyt noin seitsemän maalia hyvää sekä tehdyissä että päästetyissä odottamaan peilaten.

Predators suorittaa äärirajoilla

Nashville Predatorsilla on kahdeksan pelin jälkeen yhtä monta pistettä kasassa. Saldo ei sinänsä herätä suuria riemunkiljahduksia, mutta pisteet on otettu keskimäärin vakuuttavilla peliesityksillä. Preds on kirjauttanut tasaviisikoin 55 prosenttia maaliodottamasta, mikä olisi koko kauden otannalla kärkikorin suoritustasoa. Luultavasti tahti hieman hyytyy nykyisestä, mutta ainakin alku on ollut lupaava.

Suurin ongelma on viimeistelijöiden vähyydessä. Filip Forsbergin ja Ryan O’Reillyn ympärille rakennettu ykkösketju on turhan suuressa vastuussa tehoista. Viime kaudella breikannut Tommy Novak on tällä kaudella kriittisessä roolissa kakkossentterinä. Kausi on alkanut mukavasti neljällä maalilla kahdeksaan peliin. Toisessa päässä kenttää Predsillä ei luonnollisesti ole hätäpäivää niin kauan kuin Juuse Saros torjuu säännöllisesti ja selvästi yli odottaman.

Tasaiseen peliin altavastaajalla

Vancouverin terävämmästä hyökkäyksestä ei ole epäilystä, mutta viisikko- ja maalivahtipelissä etu on Nashvillen puolella. Kummallakaan ei ole suoritustasoon merkittävästi vaikuttavia poissaoloja, ja molemmille tärkeään peliin voidaan olettaa ykkösvahdit aloittajiksi.

Nashvillen kertoimet ovat tulleet alas avauksista, mutta ComeOn tarjoaa edelleen pelikelpoista kerrointa 2,91 suoralle vierasvoitolle. Rajakerrointa 2,75 vastaan saadaan pientä betsiä Predatorsin venymisen puolesta.

Pelataan: Nashville Predators 1X2 @ 2.91
Panostaso: 2/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Nashvillen voittoa
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!

Ottelu pelataan 1.11.2023 klo 4.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja