Jääkiekko

Pelivihje: Pittsburgh Penguins – Anaheim Ducks 31.10.

30.10.2023. Anaheim Ducksin orastavaa voittoputkea lähdetään katkomaan huippukertoimen tuovalla suosikkibetsillä.

Penguins idän viimeisenä 

Lokakuu on tarjoillut rujoa kyytiä itäisen konferenssin pohjalla makaavalle Pittsburgh Penguinsille. Yli 52 prosentin osuus maaliodottamasta ei ole realisoitunut tuloksiksi alkuunkaan toivotulla tavalla kahdeksan ensimmäisen pelin tuotua vain kolme voittoa. Maalinteko on ollut paikkojen määrään nähden vaisua, ja erityisesti ylivoiman suorittaminen (10 %) on ollut surkuhupaisaa tasoa nimilistaan peilaten. 

Erikoisinta Pengsin alkukauden nihkeydessä on se, että hyökkäyksen kärki on suorittanut omalla korkealla tasollaan. Kahdesta ylimmästä ketjusta Sidney Crosby, Jevgeni Malkin ja Jake Guentzel ovat takoneet yhdeksän pistettä mieheen. Samalla pohjakuutosesta ei ole tullut juuri lainkaan hyökkäystehoja, eikä myöskään Erik Karlsson ole toistaiseksi tuonut odotettua hyökkäyspelotetta puolustuksesta. Pelitapahtumien hallinta on silti lupaava merkki jatkon kannalta ja on vain ajan kysymys, milloin Pingviinien nousu taulukossa alkaa. 

Ducks päättää voitokkaan rundinsa

Anaheim Ducksille tämä on vieraskiertueen viimeinen peli ennen paluuta Kalifornian lämpöön. Rundi on sujunut yli odotusten, sillä plakkarissa on kolme peräkkäistä voittoa, joiden turvin Ducks on noussut top 8 -sijoille läntisessä konferenssissa. Voitot otettiin ilman loukkaantunutta Jamie Drysdalea, joka olisi normaalitilanteessa keskeinen palanen Anaheimin puolustuksessa. 

Viime kaudella 22 maalia tehnyt Frank Vatrano keikkuu maalipörssin kärkisijoilla iskettyään jo kahdeksan osumaa. Suurinta staraa Trevor Zegrasia on vaivannut tehottomuus, mutta Zegrasin jäällä ollessa Anaheim on kerännyt yli 60 prosentin siivua maaliodottamasta tasaviisikoin. Kokonaisuutena pelin painopiste on pyörinyt Ducksin päässä, mistä kertoo 46 prosentin tuntumassa oleva kaikkien pelitilanteiden xG.

Isoa betsiä Penguinsille

Tässä pelissä on hyvä unohtaa hetkeksi sarjataulukko ja katsoa sen sijaan joukkueiden edistyneitä tilastoja ja toisaalta kauden ennakko-odotuksia. Molemmilla mittareilla Penguins on selvästi parempi joukkue, jonka vaisu alkukausi selittyy enimmäkseen sattuman vaikutuksella. Joukkueiden päinvastainen vire näkyy Penguinsin puolella houkuttelevina kertoimina. 

Suora kotivoitto on ComeOnilla 1,73, kun taas oman arvioni mukaan oikea rajakerroin olisi hieman alle 1,60. Näin hyviä kohteita ei ihan joka kierrokselta löydykään, mikä näkyy maksimeita hipovassa panoksessa. 

Pelataan: Pittsburgh Penguins 1X2 @ 1.73 
 Panostaso: 9/1O

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 5O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Pittsburghin voittoa
  4. Voitit tai hävisit, saat viisi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!

Ottelu pelataan 31.10.2023 klo 1.00 
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua. 

Esa Kostet  
X: @konekostet 

Muita aiheeseen liittyviä juttuja