Jääkiekko

Suomalaiset NHL-jäillä kaudella 2021-2022

24.10.2021. Suomalaisille NHL:n seuraajille on tietenkin tärkeintä oman suosikkiseuran menestymisen lisäksi se, kuinka hyvin suomalaiset pärjäävät tarunhohtoisessa kiekkosarjassa. Meidän onneksemme joukkueiden eturiveissä loistaa useita suomalaispelaajia. Pekingin talviolympialaisissa nähdäänkin näillä näkymin todella iskukykyinen Leijonajoukkue.

Ennakko: NHL-kauden suomalaiset

Suomalainen tähtiloisto säihkyy NHL:ssä vahvemmin kuin koskaan aiemmin. Suomalaiset viihtyvät juuri nyt parrasvaloissa tehden tulosta korkeimmalla mahdollisella tasolla. Suomalaisille oman mausteen tulevaan kauteen tuo helmikuussa Pekingin talviolympialaiset, joita varten on annettava näyttöjä pitkin alkukautta.

Alkavalla kaudella kirkkaimmat suomalaiset tähdet ovat hyökkäysosastolla. Sebastian Ahon, Aleksander Barkovin ja Mikko Rantasen taidot ja ratkaisukyvyt ovat kaikilla tiedossa. Tämä kolmikko on seuransa tärkeimpiä yksilöitä ja heitä, joiden naamalla myydään ottelulippuja sekä fanikamaa. Isoin odotuksin kauteen lähtee myös Roope Hintz, jolla on alkavalla kaudella valtava vastuu Dallas Starsin hyökkäyspelaamisesta.

Viime kauden epäonnistumisten jälkeen uutta vauhtia NHL-uralleen hakee muun muassa Patrik Laine, Kaapo Kakko ja Jesse Puljujärvi. Kakko ja Puljujärvi ottavat vasta ensimetrejään urallaan ja ainakin harjoitusotteluiden perusteella vastuuta on tiedossa heti parhaiden pelaajien kanssa.

Laineen tilanne on hyvin kinkkinen, sillä maalintekotaidot ovat kiistattomat, mutta kokonaisvaltainen pelaaminen on vielä vajavaista. Columbus Blue Jackets ei rehellisesti organisaationa tue maalipyssyn matkaa kohti parempaa kiekkoilijaa. 

Puolustajista kirkkain tähti on kesällä uuden massiivisen jatkosopimuksen tehnyt Miro Heiskanen. Dallasin puolustaja on sarjan parhaita luistelijoita ja tykkää liikkeellään tukea vahvasti hyökkäyksiä. Muista puolustajista Rasmus Ristolainen on uudessa tilanteessa siirtyessään kesällä Philadelphia Flyersin puolustukseen. Poispääsy Buffalo Sabresista teki varmasti henkisesti hyvää ja Philadelphiassa miehen ei enää tarvitse kantaa kaikkea vastuuta hyökkäämisestä puolustukseen. Yksi viime kauden komeetoista Jani Hakanpää jatkaa omaan uraansa tulevalla kaudella Dallasin organisaatiossa.

Juuse Saros lähtee tulevaan kauteen ennalta ainoana suomalaisena ykkösmaalivahtina. Saros tulee kantamaan tulevalla kaudella todella suuren vastuun mentori Pekka Rinteen poistuttua pelikentiltä. Tuukka Rask on toistaiseksi loukkaantumisen takia ilman sopimusta, mutta huippumaalivahti tekee toivottavasti paluun pelikentille joulu-tammikuussa. Onnistunutta kautta toivotaan myös loukkaantumisista kärsineelle Antti Raannalle, joka jatkaa kiekkojen torjumista Carolina Hurricanesissa.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja