Jääkiekko

Pelivihje: Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks 11.10.

9.10.2023. NHL-kauden avausyönä show’n varastaa Connor Bedardin debyytti. Chicagolle ennustetaan vaikeaa iltaa vahvistuneen Penguinsin vieraana.

Karlsson löysi uuden kodin

Kesän ylivoimaisesti suurin siirtomoukari heilahti Pittsburghin ja San Josen välillä. Erik Karlsson, jonka sopimus piti olla mahdoton treidattavaksi, kaupattiin Penguinsiin kolmen seuran diilissä. Puolustukseen hankittiin myös laadukas peruspakki Ryan Graves ja hyökkäykseen useita pelaajia, joista kiinnostavin nimi on Vegasista siirtynyt tuore Stanley Cup -voittaja ja mestaruusmaalin iskenyt Reilly Smith. Lähtijöistä merkittävimpiä ovat Jason Zucker ja Mikael Granlund hyökkäyksessä sekä Jeff Petry ja Jan Rutta alakerrassa.

Kokonaisuutena Pengs on hieman heikentynyt puolustussuuntaan mutta vahvistunut hyökkäyssuuntaan ennen kaikkea Karlssonin tulon myötä. Samasta syystä Penguinsin profiili kääntynee viime kauden 6,2 maalin keskiarvosta lähemmäksi sarjan runsasmaalisimpia joukkueita. Avauspelissä ei välttämättä päästä iskemään aivan täydellä höökillä, sillä normaalisti ykköslaiturin virkaa hoitavan Jake Guentzelin pelikunto on arvoitus.

Kaikki katseet Bedardissa

Chicago Blackhawksin faneille kauden avauspeli on erityinen. Organisaation tulevaisuuden kulmakivi Connor Bedard nähdään nyt ensimmäistä kertaa tositoimissa Blackhawks-paita yllään. Bedardin junioriura on poikkeuksellinen niin seuratasolla kuin kansainvälisesti, ja odotukset ovat tapissa heti ensimmäisestä ammattilaiskaudesta lähtien.

Blackhawks on ylipäätään vahvistunut viime kaudesta muun muassa Taylor Hallin ja Nick Folignon hankinnoilla menettämättä yhtäkään ydinroolin pelaajaa. Vahvistuminen ei silti ole itsessään mikään tae menestyksestä, koska pitkälti viime kaudelta jatkava runko on yhä sarjan heikoimpia. Puolustussuuntaan Chicago saattaa olla koko NHL:n huonoin joukkue. Ykköspakki Seth Jones tuo takalinjoilta sentään tehoja mutta on muun alakerran tavoin hasardi puolustuspelissä. Maalilla taas sekä Petr Mrazek että Arvid Söderblom olisivat paremmin kakkosvahdiksi kuin startteriksi sopivia nimiä. 

Avataan kausi Penguinsilla

Guentzelin mahdollisesta poissaolosta huolimatta Penguins lähtee jättisuosikkina keskiviikon vastaisen yön otteluun. Pittsburghin varsinaisen peliajan voitto toteutuu yli kuusi kertaa kymmenestä, vaikka maaliahne laituri olisi sivussa pelistä. ComeOn tarjoaa kotivoiton 1X2-kertoimeksi 1.75, mikä riittää mainiosti avauskierroksen vetoideaksi.

Vetovihjeissä noudatetaan kymmenen yksikön skaalaa, jossa täysi 10/10 panostus tarkoittaa kahden prosentin osuutta pelikassasta. Tällä kertaa suositeltava panoskoko on kuusi yksikköä eli noin 1,2 prosenttia kassasta. Toivotaan voitokasta starttia NHL-kauden 2023–24 vetovihjeille!

Pelataan: Pittsburgh Penguins 1X2 @ 1.75

Panostaso: 6/10
Ottelu pelataan 11.10.2023 klo 3.00.
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet


Nappaa 5O eurolla
ilmaisvetoja!

Lyö 5O euron veto – saat peräti viisi 1O euron ilmaisvetoa. Ei kierrätystä!

Rating: 5 out of 5.

Muita aiheeseen liittyviä juttuja