Blogi

Onside with Jouni: NHL-runkosarjaennakko – Itäinen konferenssi

9.10.2023. NHL-runkosarja alkaa tiistaina (keskiviikon vastaisena yönä Suomessa) itäisen konferenssin otteluilla kolmella paikkakunnalla. Sarjan avaa Nashville Predatorsin vierailu Tampaan. Sen jälkeen Chicago Blackhawks pelaa Pittsburghissä. Connor Bedard saa ensimmäisessä NHL-ottelussaan vastaansa Sidney Crosbyn.

Illan kruunaa Seattle Kraken Vegas Golden Knightsin vieraana Nevadassa. Juhallisuuksista odotetaan mahtavia, Vegasin tyyliin. Ennen tätä kaikkea, tässä lyhyt ennakko itäisen konferenssin joukkueista, ja hurjat veikkaukset.


Nappaa 5O eurolla
ilmaisvetoja!

Lyö 5O euron veto – saat peräti viisi 1O euron ilmaisvetoa. Ei kierrätystä!

Rating: 5 out of 5.

Alla lyhyesti joitakin ajatuksia jokaisesta 16 itäisen konferenssin NHL-joukkueesta. Playoffeihin veikatuista enemmän kuin muista.

Joukkueet on laitettu järjestykseen, jossa veikkaan niitten runkosarjan lopussa olevan. Joitakin sijoituksia on mietitty jopa viiden sekunnin ajan. Näistä ei tule kenenkään suuttua, ottaa hernettä nenään, tai lähettää allekirjoittaneelle näsäviisaita viestejä ensimmäisen viikon jälkeen.

On kyse siis 82 ottelun runkosarjasta, joka päättyy vasta 18. huhtikuuta 2024.

Atlantic-divisioona

1. Toronto Maple Leafs

Leafs tappoi lohikäärmeensä viime keväänä. Ensimmäinen playoffsarjan voitto 19 vuoteen, ja vieläpä Tampa Bay Lightningista. Kolme voittoa vieraissa. Maple Leafs osoitti sisua ja selkärankaa. Yksi syy tähän oli selvästi GM Kyle Dubasin filosofian täyskäännös siirtotakarajalla.

Dubas heitti edistyneet tilastot roskiin, ja hankki santapaperia. Ryan O`Reilly, Luke Schenn, Noel Acciari. Noutaja tuli toisella kierroksella Florida Panthersin ja Sergei Bobrovskin muodossa.

Alkavan kauden Toronto Maple Leafs on vähän uuden näköinen. Kyle Dubas lähti kesällä Pittsburghiin todellisen, vain Torontossa mahdollisen saippuadraaman jälkeen. Tilalle tuli sopivasti Calgarystä vapautunut Brad Treliving.

Treliving ryhtyi heti toimeen. Heti ensimmäiseksi hän palkkasi Shane Doanin erityisneuvonantajakseen. Shane Doan on mies, joka tuo positiivista energiaa missä hän liikkuukin. Ja sopivasti hän oli myös Auston Matthewsin poikavuosien jääkiekkoidoli.

Auston Matthews allekirjoitti neljän vuoden jatkon. Paljon uusia pelaajia. Kovanaama Ryan Reaves. Haalariosaston miehet Tyler Bertuzzi ja kotikaupunkiinsa päässyt Max Domi. Puolustukseen erittäin taitava John Klingberg, jolta odotan paluuta huipputasolle, elleivät Toronton paineet kaada hoikkaa ruotsalaista kumoon.

Hyviä pelaajia lähti pois. Eniten jäämme kaipaamaan Luke Schenniä, O`Reillyä ja Michael Buntingia.

Sheldon Keefe saa päävalmentaa toistaiseksi. Hyvä runkosarjakoutsi, playoffeissa jäänyt kokeneimpien ja aloitteellisempien kettujen saaliiksi.  

Leafs on yhä neljän huippupelaajan, “Core Four” joukkue. Auston Matthews, Mitch Marner, William Nylander ja John Tavares. Vaarallinen ryhmä tasakentällisin. Tämä porukka teki yli puolet Toronton maaleista viime kaudella.

Erittäin mielenkiintoista seurata, miten NHL:n toiseksi paras ylivoima (26.0%) toimii. Yvtä valmentanut Spencer Carbery lähti päävalmentamaan Washingtoniin, jonka loistava yv on vain muisto entisestä. Nyt olemme katselleet filmiltä, miten vanha arpinaama Guy Boucher on vetänyt harjoitteita Leafsin ylivoimalle.

Toinen seurattava on maalivahtiosasto. Joseph Woll pelasi hyvin playoffeissa. Radko Gudas on muuttanut Disneylandiin, joten hän ei tule enää partansa kanssa huutamaan eteen. Ilja Samsonov ei ole selkeä ykkönen. Martin Jones hankittiin vakuudeksi. Matt Murrayä ei tuskin enää nähdä (LTIR). Matematiikan maalikamerakuvan avulla läpäissyt blogistinne ei osaa laskea kuinka monta päätä tällä maalivahtihirviöllä on.

Puolustus ei herätä suurta luottamusta. Suomalaisittain Topi Niemelä on nyt koputtelemassa oveen. Mahdollisuus voi tulla. Tulokkaista parikymppinen Matthew Knies tuli playoffeihin suoraan Minnesotan yliopistosta ja vakuutti. Tärkeä vasen laita mahdollisesti.

Veikataan tässä, että Toronto Maple Leafs cruisailee Atlantin ykköseksi.

2. Boston Bruins

Boston Bruinsia ei pysäyttänyt viime kauden runkosarjassa mikään. 65 voittoa (65-12-5), uusi NHL:n piste-ennätys 135 pistettä. Joukkue loisti kaikilla jääkiekon osa-alueilla runkosarjan alusta loppuun.

Playoffeissa vastaan tuli moukan tuurilla Suureen tanssiin livahtanut Florida Panthers. Boston otti heti 3-1 johdon otteluvoitoissa. Sitten kolme tappiota, joista kaksi kotona jatkoajalla.

Oliko syynä huippujoukkueen romahtamiseen playoffeissa se, ettei se kohdannut vastoinkäymisiä eikä haasteita runkosarjassa? No, nyt haasteita riittää, kun uusi runkosarja 2023-24 alkaa.

Jack Adamsin voittanut valmentaja Jim Montgomery aloittaa toisen kautensa Bostonissa. Rima on korkealla. Oliko playofftappion syy pelaajissa vai valmennuksessa? “Montyn” suurin valmennuksellinen haaste on saada joukkue palaamaan hyvin ilman kiekkoa.

Patrice Bergeronin ja David Krejcin jättämä aukko keskikentällä on jättimäinen, eikä sitä täytetä nopeasti. Puolustuspelillinen, pelipaikkakohtainen ja johtajuusaukko. Hyökkäys otti lisää iskuja kylkeen, kun Taylor Hall ja Nick Foligno postitettiin Chicagoon halvalla (GM Don Sweeneyn oli pakko katon puristaessa), ja kun Bruinsin näköiset Tyler Bertuzzi ja Garnet Hathaway lähtivät pois.

35-vuotias Brad Marchand saa nyt kantaa kapteenin C:tä ja johtaa Bergeronin ja Zdeno Charan esimerkillä. Hyökkäyksessä Marchandin, David Pastrnakin ja Jake DeBruskin on nyt pakko pelata tehokkaasti. Milan Lucic palaa kotiin, paikkaamaan Folignon jättämää paikkaa.

Pastrnak on nyky-Bruinsin philesposito, maaleja sylkevä supertähti. Nyt sentteriksi tullee Pavel Zacha. Bostonin ylivoimaan jäi “bumper”-paikalle aukko Bergeronin takia. Kevin Shattenkirk ja James van Riemsdyk hankittiin ylivoima selvästi mielessä. “Pasta” saanee kiekkoja one-timereitaan varten jatkossakin.

Charlie Coyle paikkaa Bergeronia alivoimissa. Bostonin hyökkäys tuntuu tarvitsevan enemmän Bruins-kiekkoa pelaavia hyökkääjiä, jotka tönivät vastustajan pakkeja.

Jaksaako Linus Ullmark pelata toisen hienon kauden kannettuaan Vezina-palkintoa ja William M. Jenningsiä ympäriinsä koko kesän?

Puolustuksen ykkösmies on Charlie McAvoy, kahden suunnan huippupakki, joka ei näytä saavan arvostusta läpi NHL:n. Hampus Lindholm on tärkeä leftin pakki, 53 pistettä viime kaudella.

Veikataan kaikesta huolimatta, että Boston Bruins tulee pelaamaan hyvän kauden. Ei ihan sama Dream Team kuin viime kaudella.

3. Buffalo Sabres

Edmontonissa tiedetään, millaista on viettää kymmenen vuotta ilman playoffkiekkoa. Buffalossa on eletty nyt jo 12 kevättä ilman Stanley Cupin playoffien tuomaa hulinaa ja innostusta.

Florida Panthers varasti idän viimeisen villi kortti-paikan viime kaudella yhdellä pisteellä Sabresin nenän edestä. Nyt tähän tulee muutos. Buffalo Sabres on nuori joukkue, joka on valmis nousemaan NHL:n eliittiin. 42 voittoa viime kauden runkosarjassa, nyt tulee kourallinen lisää.

Tämän joukkueen tähti on parimetrinen Tage Thompson. “Teiz” rupesi supertähdeksi viime kaudella. Hän teki 47 maalia maagisilla mailataidoillaan. Kotiseuduilleen New Yorkin osavaltioon päässyt Alex Tuch teki 36 maalia. Sabresin ykkösketju Jeff Skinner – Thompson – Tuch oli yksi NHL:n parhaista.

Jack Eichelin treidaus oli onni Vegasille, mutta Buffalossa se mahdollisti hyvähenkisen joukkueen muodostumisen. Yhtään Jackiä aliarvioimatta. Kapteeni Kyle Okposolla näyttää olevan oikeanlainen kosketus pelaajiin.

Kanadan pohjoisilta erämailta tullut Dylan Cozens teki 31 maalia. Odotan enemmän Casey Mittelstadilta. Buffalo Sabres teki kaikessa hiljaisuudessa kolmanneksi eniten maaleja koko NHL:ssä viime kaudella. 293 maalia.

Tällä joukkueella on kaksi hyvää ylivoimaviisikkoa. Joillakin NHL-joukkueilla on yksi hyvä ylivoimakaksikko.

GM Kevyn Adams on lyhyessä ajassa rakentanut yhden NHL:n nopeimmista nuorista joukkueista. Muistamme hyvin, miten Adamsin palkkaukselle naurettiin. Omistajia, Pegulan pariskuntaa, pidettiin täysin järkensä menettäneinä, kavereitten palkkaajina. Kukaan ei naura enää.

Buffalo oli ennen paikkakunta, jonne NHL-pelaajat eivät halunneet joutua. Viime kesän UFA Frenzyn avauduttua, paljon tarjouksia saaneet pakit Erik Johnson ja Connor Clifton säntäsivät heti Buffaloon. Clifton ei ole iso mies, mutta hän täräytteli Bostonissa eniten vastustajia seiniin: 208 taklausta. Johnson tuo kokemusta ja rauhallisuutta ja Stanley Cup-sormuksen kimallusta huoneeseen.

Rasmus Dahlin on helppo nähdä Norris-finalistien joukkossa.

Buffalo Sabres pelaa jännittävää jääkiekkoa. Don Granato valmensi aikaisemmin USA:n kansallista kehitysjoukkuetta, ja osaa käsitellä nuoria. Sabres tekee paljon maaleja ja päästi ainakin viime kaudella vielä, lähes yhtä paljon.

Paljon huikeita sivujuonia, kuten JJ Peterka, toipumassa oleva Jack Quinn, Owen Power, Mattias Samuelsson, ja maalivahdit Devon Levi ja Ukko-Pekka Luukkonen.

4. Tampa Bay Lightning

Tampa Bay Lightning on laskeutumassa korkeimmalta huipulta, historiallisen useamman peräkkäisen hienon kauden jälkeen. Nerokas palkakaton alla taiteilu ja hyvien sivuosien esittäjien korvaaminen vuosi vuoden jälkeen alkaa jo väsyttää.

Lightning on silti yhä hyvä joukkue. Brayden Point, kapteeni Steven Stamkos, Nikita Kucherov, Victor Hedman (jolta odotan paluuta), sekä Mihail Sergachev ovat yhä joukkueessa. Sivuosien esittäjät ovat hyviä.

Stamkosin sopimustilanteen aiheuttama draama voi kääntyä haitaksi joukkueelle.

Supertähtimaalivahti Andrei Vasilevskiy aloittaa kauden kuntoutuksessa selkäleikkauksen jäljiltä. Tämä on suonenisku, josta mikään joukkue ei voi selvitä ehjin nahoin.

Tampa Bay Lightning on organisaatio, joka vuosien ajan on vaihtanut parhaat varausvuoronsa pois, mutta menestynyt kehittämällä alempien kierrosten raakileet kärsivällisesti timanteiksi ja hankkimalla apua muualta viisaasti.

Viimeisin esimerkki on Waltteri Merelä, joka on varaamattomana 25-vuotiaana pelaajana ottamassa paikkaa NHL-kokoonpanosta.

Tampa on vieläkin niin kova, kymmenen vuotta joukkueesta aina parhaan herrasmiestyylillään repinyt Jon Cooper on yhä niin hyvä valmentaja. Playoffpaikka kovassa Atlantin divisioonassa.

5. Florida Panthers

Paljon kysymyksiä.

Sergei Bobrovski pelasi ensin kolme kautta pahana pettymyksenä kymmenen miljoonan taalan sopimuksellaan Floridassa. Alex Lyon oli se maalivahti, jonka avulla Panthers ylipäätään pääsi playoffeihin viime keväänä.

Sitten Bob oli yhden kevään ajan maailman paras maalivahti.

Atlantin divisioonan sijoituksia NHL-runkosarjassa on tosi vaikeaa ennustella. Mitä tahansa voi tapahtua, jopa Ottawa Senators ja Detroit Red Wings voivat yllättää.

Florida Panthersillä on haastetta selvitä tärkeitten pelaajien loukkaantumisista. Aaron Ekbladin ja Brandon Montourin poissaolo tekee kipeää. Florida voi mennä takaisin playoffeihin tai pudota pois. Veikataan tässä, että se jää rannalle.

6. Ottawa Senators

Paljon mielenkiintoisia sivujuonia Ottawassa. Uusi omistaja Michael Andlauer. Joonas Korpisalo maalissa viiden vuoden diilillä. Vladimir Tarasenko.

Senatorsin hyökkäyksen runko Brady Tkachuk, Tim Stutzle, Josh Norris, Drake Batherson, ja Claude Giroux on hyvä. Todella hyvä puolustus.

Valmentaja D.J. Smithin tulevaisuus mietityttää.

7. Montreal Canadiens

Les Habitantsin tehtävä juuri nyt valmentajansa Martin St. Louisin ja tämän valmennusryhmän johdolla on kehittää todella hyviä prospektipelaajia ja nuoria pelaajia hyviksi NHL-pelaajiksi. Jonain päivänä Montrealissa on taas hyvä joukkue.

Iso kysymys tolppien välissä. Kolmipäinen maalivahtihirviö. Silti, aina hauska joukkue seurata ja katsoa. Nick Suzuki, Cole Caufield, Kirby Dach, Alex Newhook, Brendan Gallagher, Juraj Slafkovsky, Mike Matheson, ja NHL-blogin suosikki Arber Xhekaj.

Viime kaudella paha ongelma oli loukkaantumiset. Uusi NHL-ennätys 751 “man-games” menetettiin loukkaantumisten takia. Toinen oli kokemattomuus: Joukkue käytti 14 ensikertalaista.

8. Detroit Red Wings

Hyviä nuoria pelaajia. Jokunen hyvä veteraani. Moritz Seider on aina nähtävä, mutta toisen vuoden kasvukivut ottivat koville viime kaudella. Ville Husso on tarpeeksi hyvä pelatakseen ykkösenä. Hyvä nähdä Alex DeBrincat kotiseuduillaan. Dylan Larkin? Onko hän aivan huippuhyökkääjä vai ei?

Derek Lalonde on hyvä valmentaja, ja viisas tyyppi. Olisiko GM Steve Yzermanin loiste vähän himmenemässä?

Metropolitan-divisioona

1. Carolina Hurricanes

Carolina Hurricanes on omansalainen NHL-seura, omistajansa Tom Dundonin tyyliin.

NHL:n ehkä eniten edistyneisiin tilastoihin perustava seura. Joukkue, joka varmaankin ottaa Metron runkosarjamestaruuden neljännen kerran peräkkäin tällä kaudella. Hyvä runkosarjajoukkue. Hyvin valmennettu valmentajansa Rob Brind`Amourin johdolla.

Väsymättömästi vastakarvaava joukkue. Yksi NHL:n parhaista puolustuslinjoista, ilman yhtään supertähtipakkia. Kahdeksan hyvää NHL-puolustajaa. Jaccob Slavin, Brent Burns, Brett Pesce, Brady Skej, ja Dimitri Orlov pystyisivät pelaamaan ykkösparissa missä tahansa NHL-joukkueessa.

Ylipäätään joukkue, jossa ei ole yhtään supertähtitason pelaajaa. Sebastian Aho on jokaisen tätä lukevan suosikkipelaaja, mutta hän ei tule koskaan kilpailemaan samoista palkinnoista Connor McDavidin kanssa.

Kapteeni Jordan Staal on Hurricanesin johtohahmo. Seuraamme mielenkiinnolla kakkossentteri Jesperi Kotkaniemen kehitystä.

Aivan huipputason pelaajien hyökkäystehon puuttuminen oli yksi syy, miksi idän konferenssifinaaliin saakka päässyt `Canes putosi omituisesti suoraan neljässä Florida Panthersille, kaikki neljä yhdellä maalilla, kaksi jatkoajalla.

Andrei Svechnikovin ja Washingtoniin sittemmin siirtyneen Max Paciorettyn poissaolot loukkaantumisten takia eivät auttaneet asiaa. Hurricanes on kiekonhallintajoukkue, joka ei jostain syystä osaa tehdä tarpeeksi maaleja playoffeissa. Carolinan alivoima on yksi NHL:n aivan parhaista, yllättäen ylivoima on yksi joukkueen heikkouksista.

Joukkueen maalivahdit, Fredrik Andersen ja Antti Raanta, ovat luotettavia ja kokeneita, mutta kumpikaan ei kuulu NHL:n tähtivahtien joukkoon.

2. New Jersey Devils

New Jersey Devils nousi seitsemänneltä sijalta toiseksi Metrossa, ja se teki NHL-ennätyksen peräti 49 pisteen parannuksella runkosarjassa viime kaudella. Lindy Ruff nousi samalla yli kuusikymppisestä kehäraakista ehdolle Jack Adams-palkintoon.

Apulaisena toiminut Andrew Brunette oli yksi Devilsin nopean nousun ja pelityylin arkkitehdeistä, mutta hän jatkoi matkaa Nashvilleen.

Tämä ei ole enää vanha Lou Lamoriellon manageroima, uuvuttavaa keskialueen trappia pelaava Devils. Nämä Paholaiset lentävät lujaa, 291 maalia viime kaudella. Kuusi 20 maalin miestä, plus San Josesta tullut Timo Meier. Calgarystä hankittu Tyler Toffoli vahvistaa hyökkäystä vielä entisestään.

Jack Hughes on terveenä pysyessään yksi NHL:n supertähdistä. 99 pistettä viimeksi, nyt mahdollista merkkauttaa vaikka 120. Organisaatio on itse varannut ja kehittänyt myös Nico Hischierin, Jesper Brattin ja Dawson Mercerin.

Erik Haulan tyyli sopii hyvin Devilsille. Ondrej Palat tuo voittamisen kulttuuria. Timo Meier voi olla toinen supertähtiluokan pelaaja, ensimmäinen kokonainen NHL-kausi Sabresissä. Pieni kysymysmerkki on se, miten Devils pitää maalitykkiensä puolta, kun vastustajat tulevat vahingoittamaan. Pelataan samassa divisioonassa Jacob Trouban kanssa.

Puolustuksessa Devils menetti tärkeät Ryan Gravesin ja Damon Seversonin kesällä, mutta 22 maalin Dougie Hamilton on vielä rivissä, parinaan Jonas Siegenthaler. Luke Hughes on valmis ottamaan NHL-paikan. Colin Miller oli Miro Heiskasen parina Dallasissa, nyt täällä.

Suurin kysymysmerkki Jerseyssä löytyy tolppien välistä. Vitek Vanecek on hyvä NHL-maalivahti, mutta aina ei tiedetä, miten hyvä illasta toiseen. Akira Schmid pelasti Devilsin Hudson-joen taistelussa. Paljon huhuja Connor Hellebuyckin hankkimisesta apuun.

New Jersey Devils pelaa jännittävää jääkiekkoa, ja se on valmis ottamaan seuraavan askeleen. Voittoikkuna on auki. Mahdollisuudet nousta jopa itäisen konferenssin finaaliin. Ehkä NHL:n nopein joukkue.

3. New York Rangers

Kausi 2022-23 oli lopulta pettymys Broadwayn Sinipaidoille, jotka lähtivät kauteen vuosi sitten suurin odotuksin. Lopussa putoaminen New Jersey Devilsille ensimmäisellä kierroksella. Lindy Ruff taisi valmentaa Gerald Gallantille potkut.

Pettymysten jälkeen Rangers lähtee uuteen kauteen uudella valmentajalla. GM Chris Druryn suurin siirto kesällä oli palkata kokenut Peter Laviolette valmentajaksi. Pelaajahankinnoissa Drury lisäsi seitsemän vähintään kolmekymppistä pelaajaa. Lavioletten haaste on nyt keittää vanhat ja uudet samassa sopassa ja parantaa New Yorkin asemia nopeasti.

Lavi tuo mukanaan kolme apulaista, Phil Housleyn, Mike Pecan ja Dan Musen. Housleyn vaikutus puolustajien peliin on yksi seurattavista pääteemoista.

Maalilla Igor Shesterkin ei yltänyt Vezina-kautensa tasolle, mutta on yhä yksi liigan parhaista. Jonathan Quick tuli paikkaamaan poislähteneen Jaroslav Halakin paikan kakkosena.

Adam Fox on 25-vuotias, yksi NHL:n parhaista hyökkäävistä pakeista. Kapteeni Jacob Trouba jakaa NHL:n kovimpia ja puhutuimpia taklauksia.

Yhdeksän joukkueen hyökkääjistä on jo kolmenkympin paremmalla puolella. Yhä Artemi Panarinin, Mika Zibanejadin, Chris Kreiderin ja Vincent Trochekin joukkue. Kolmosketjun sentteri Filip Chytil pelasi läpimurtokauden. Blake Wheeler yhden vuoden sopimuksella saattaa olla onnistunutkin hankinta.

Isoja kysymyksiä on Alexis Lafrenieren ja Kaapo Kakon kehitys ykköskorin hyökkääjiksi. Kakko on preseason-peleissä näyttänyt oleven valmis ottamaan askeleen eteenpäin viidennellä NHL-kaudellaan.

New York Rangers ei paperilla näytä yhtä hyvältä kuin saman divisioonan Carolina tai New Jersey, mutta se on yhä yksi Metron kovimmista. Uusi valmentaja, uudet ideat ja uusia pelaajia. Jännittävä kausi edessä Broadwaylla.

4. Pittsburgh Penguins

Kausi 2022-23 oli pettymys Pittsburgh Penguinsille. Pingviinit jäivät yhden pisteen playoffviivan alapuolelle. Kuudentoista vuoden playoffputki katkesi. Seurasi isoja muutoksia organisaatiossa. GM Ron Hextallille ja presidentti Brian Burkelle näytettiin ovea. Tilalle molempiin virkoihin Kyle Dubas.  

Dubas teki joitakin muutoksia ja hankintoja, mutta Pens yrittää vielä kerran vanhan tähtikolmikon Sidney Crosbyn, Evgeni Malkinin, ja Kristopher Letangin johdolla. Lisää veteraanisäihkettä tulee vierelle Norris-pakki Erik Karlssonin muodossa.

Tristan Jarry jatkaa ykkösmaalivahtina.

Veikataan Penguinsin hyppäävän rimaa hipoen pudotuspeleihin.

5. New York Islanders

New York Islanders onnistui ottamaan paikan playoffeista viime keväänä hyvien aivan lopussa tulleitten esitystensä ansiosta, mutta lähtö tuli heti ensimmäisellä kierroksella Carolinan kynsissä kuudessa pelissä.

Islanders on vajonnut keskinkertaisuuksien sarjaan NHL:ssä. GM Lou Lamoriellon työtä aletaan jo asettamaan kyseenalaiseksi.

Isot paperit allekirjoittaneitten Mat Barzalin ja Bo Horvatin on nyt ansaittava palkkansa. Barzalilta löytyy vielä yksi parempi vaihde, uskotaan täällä. Paljon riippuu maalivahti Ilja Sorokinin otteista, mutta vaikeaa nähdä Islandersin tekevän suurempaa parannusta. Päävalmentaja Lane Lambert teki hyvää työtä ensimmäisellä kaudellaan – Isles pääsi playoffeihin.

Joukkue, joka karvaa ja puolustaa ensin.

6. Philadelphia Flyers

Philadelphia Flyersin viime kausi oli täynnä pettymyksiä ja huonoa onnea. Loukkaantumisia. Sean Couturier, tärkeä alivoimapelaaja, Selke-voittaja, kävi kahdesti selkäleikkauksessa. Cam Atkinson missasi myös koko kauden niskaoperaation takia.

Yksi itäisen konferenssin huonoimmista joukkueista.

Uusi GM Daniel Briere yrittää nyt kääntää laivaan. Voimme kuvitella hänen jossain vaiheessa repivän vanhat maalit seinästä kokonaan, tai purkaa koko talon, ja lähteä jälleenrakennuksen pitkälle tielle.

Yksi NHL:n voimattomista hyökkäyksistä. Puolustuksessa Rasmus Ristolainen ja Travis Sanheim partioivat ykkösparina. Maalivahti Carter Hart pystyy parempaan. Hän viettää uraansa vähän samaan tapaan kuin John Gibson toisella rannikolla ikuisen heikomman kokoonpanon uhrina.

John Tortorella yrittää kaikkensa. Hyvä valmentaja tällaisessa tilanteessa, jossa vaaditaan parasta kaikilta, jotta voidaan tehdä päätöksiä.

7. Washington Capitals

Caps missasi playoffit viime vuonna ensimmäisen kerran pitkään aikaan. Paljon loukkaantumisia.

Positiivista on Tom Wilsonin paluu ja uuden valmentajan Spencer Carberryn tulo penkin taakse. Carberryllä on kokemusta pelaajakehitystehtävistä. Hän haluaa Capitalsin pelaavan nopeaa peliä kiekon kanssa ja ilman. NHL:n nuorin päävalmentaja 41-vuotiaana.

Joittenkin mielestä joukkueen kapteenin maaliennätysjahti antaa energiaa koko muulle joukkueelle. Toisten mielestä se on vain haitaksi.

Capitalsin GM Brian McLellan saane tehdä isoja päätöksiä tämän kauden perusteella.

8. Columbus Blue Jackets

Huonoin kausi Ohiossa koskaan, jo ennen kauden alkua. Mutta eteenpäin.

Rehellisyyden nimissä, mikään jääkiekkojoukkue ei voi kestää 563 miehen poissaoloa peleistä loukkaantumisten takia 82 ottelun runkosarjassa. NHL-ennätys. Jo pelkästään vähänkin terveempänä tämä joukkue pystyy parantamaan pisteitään huomattavasti.

Mike Babcockin piti tulla parantamaan Jacketsin puolustuspeliä, 329 maalia omiin viime kaudella. Erikoistilannepelissä tilastoja vääristää CBJ:n ylivoiman lokakuu, jolloin se jäi nollille 25 ylivoimapelistä.

Pidän Patrik Laineen sentteri-ideasta. Ykköspakki Zach Werenskin paluu on tervetullut asia joukkueelle. Erinomainen tulokas Adam Fantilli tuo valoa. Jäämme seuraamaan, miten Pascal Vincent onnistuu päävalmentajana.

Jos kaikki onnistuu, Ohio voi mennä yhden tai kahden joukkueen ohi tässä taulukossa.

Yhteenveto

Veikataan siis tässä, että itäisen konferenssin playoffjoukkueet ovat Toronto Maple Leafs, Boston Bruins, Buffalo Sabres, Carolina Hurricanes, New Jersey Devils, New York Rangers suoraan, ja villi kortti-paikoilta lisäksi Tampa Bay Lightning ja Pittsburgh Penguins.

Mitä mieltä lukijat?

Lännen ennakko veikkauksineen tiistaina.

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton

X: @OnsideWithJouni
Facebook: Jouni Niemisen NHL
[email protected]


Nappaa 5O eurolla
ilmaisvetoja!

Lyö 5O euron veto – saat peräti viisi 1O euron ilmaisvetoa. Ei kierrätystä!

Rating: 5 out of 5.

Muita aiheeseen liittyviä juttuja