Jääkiekko

NHL tarjoaa sunnuntaina kiivaan Keskisen divisioonan ottelun

8.1.2022 Lukuisten suomalaisten edustama Dallas Stars nähdään NHL:n Prime Time -ottelussa myös sunnuntaina, kun joukkue matkaa vierasottelussaan St. Louis Bluesin vieraaksi. Ottelusta ennakoidaan kiivasta, sillä joukkueet ovat kilpailijoita Keskisessä divisioonassa.


Ennakko: St. Louis – Dallas

St. Louis on tunnustelevan alkukauden jälkeen kuulunut viimeisen 15 ottelun otannassa aivan sarjan parhaimpiin joukkueisiin. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan joukkue on voittanut seitsemän ja päässyt pisteille yhteensä kahdeksan kertaa.

St. Louis on kirjoitushetkellä kovatasoisessa Keskisessä divisioonassa toisena yhden pisteen päässä Nashvillestä. Viime vuosien kestomenestyjä on ollut tällä kaudella jälleen yllättävän vahva ja varsinkin hyökkäyssuuntaan joukkueesta löytyy paljon sekä laatua että leveyttä. St. Louis on tehnyt NHL:ssä neljänneksi eniten maaleja, 119, mikä tekee keskiarvoltaan 3,5 maalia per ottelu.

St. Louisissa säännöllistä peliaikaa kerää tällä hetkellä yksi suomalaispelaaja, Niko Mikkola. 25-vuotias puolustaja on vakiinnuttanut yllättäen paikkansa ykköskentällisestä keräten viime aikoina jopa yli 20 minuutin peliaikoja maailman parhaita kiekkoilijoita vastaan. Toinen St. Louisin suomalaispelaaja on kakkosmaalivahti Ville Husso, joka on esiintynyt seitsemässä joukkueensa 34 ottelusta.

Dallasin kulunut kausi on ollut alavireinen täynnä ylä- ja alamäkiä. Dallas on Keskisessä divisioonassa kuudentena ja matkaa pudotuspeleihin joukkueella on kuusi pistettä. NHL:ssä pelimäärät vaihtelevat kuitenkin paljon joukkueiden kesken, minkä johdosta Dallas on pelannut tähän mennessä viisi ottelua tulevaa vastustajaa vähemmän.

Starsin kausi alkoi erittäin heikosti ja marraskuusta eteenpäin joukkue on edennyt pitkissä putkissa sekä hyvässä että pahassa. Marraskuun ja joulukuun välissä joukkue voitti seitsemän ottelua putkeen, kun taas joulukuun puolen välin tienoilla joukkue hävisi viisi ottelua peräkkäin.

Dallasissa pelaa parhaillaan neljä suomalaista pelaajaa. Miro Heiskasen ja Esa Lindellin muodostama puolustajapari tilkitsee joukkueensa puolustuspäätä yhdessä Jani Hakanpään kanssa. Heiskanen sekä Lindell pelaavat illasta toiseen Dallasin pelaajista eniten ja Heiskanen on joukkueen jääaikakuningas 24:32 minuutin peliajalla per ottelu.

25-vuotias keskushyökkääjä Roope Hintz taas johtaa joukkueensa ykköskentällistä ollen joukkueensa kolmanneksi paras pistemies tehopistein 12+10=22.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja