Jääkiekko

Dallas ja Florida kohtaavat sunnuntain huippuottelussa

8.1.2023. Sunnuntaina NHL-kaukalossa nähdään suomalaisväriä, kun vastakkain asettuvat Dallas Stars ja Florida Panthers. Veikatkaamme kaikki yhdessä huippuvireisen Roope Hintzin maalia – jos veto menee väärin, saat panoksesi takaisin ilmaisvetona!


Ennakko: Dallas – Florida

Dallas on ollut koko kauden lännen kärkeä. Kirjoitushetkellä joukkue on lännessä toisena kahden pisteen päässä Vegasista. Keskistä divisioonaa Dallas johtaa kolmen pisteen erolla Winnipegiin nähden. Dallasin suurin vahvuus on hyökkäyspelaaminen. Joukkue on nimittäin tehnyt tällä kaudella kolmanneksi eniten maaleja Buffalon ja Bostonin jälkeen. Dallas aloitti vuoden 5-2-voitolla San Josesta, mutta kyseisestä voittoa on seurannut kaksi peräkkäistä tappiota Los Angelesia ja Anaheimia vastaan yhteismaalein 2-5.

Dallasin laadukkaassa joukkueessa pelaa peräti viisi suomalaista. Roope Hintz ja Joel Kiviranta tekevät tulosta hyökkäyspäässä ja puolutuksessa omaa maalia suojelevat Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Jani Hakanpää. Hintz on tehnyt tällä kaudella viimeisen läpimurtonsa sarjan eliittiin. Hyökkääjä on sarjan pistepörssissä sijalla 15 tehopistein 19+25=44.

Florida on ollut NHL-kauden suurin pettymys. Yksi suurimmista ennakkosuosikeista on idässä vasta sijalla 13. Atlantin divisioonassa Florida on vasta seitsemäntenä ja matka pudotuspeleihin on jo kahdeksan pisteen mittainen. Joukkueen prosentuaalinen mahdollisuus pudotuspeleihin on vain 18,7 %. Florida on päästänyt tällä kaudella idässä omiin kolmanneksi eniten maaleja 3,44 maalin keskiarvolla ottelua kohden. Joukkue on hävinnyt viimeisestä seitsemästä ottelustaan peräti viisi varsinaisella peliajalla. Voitot se on napannut ainoastaan Arizonaa ja Montrealia vastaan.

Floridan hyökkäyksessä viilettää kolme suomalaista. Kapteeni Aleksander Barkovin lisäksi tulosta tekevät Eetu Luostarinen ja Anton Lundell. Barkovilla ja Lundellilla on ollut odotuksia vaikeampi kausi, mutta Luostarinen on ollut loistava laitahyökkääjän paikalla.

Dallas voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen marraskuussa maalein 6-4. Kyseisessä ottelussa Hintz teki kaksi maalia ja Luostarinen viimeisteli kertaalleen. Joukkueiden viimeisimmät kohtaamiset ovat olleet runsasmaalisia. Joukkueiden viimeiseen neljään kohtaamiseen on tehty yhteensä 37 maalia 9,25 maalin keskiarvolla ottelua kohden.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja