Jääkiekko

Pelivihje: New York Rangers – Detroit Red Wings 8.11.

6.11.2023. Rangersin kokoonpanomurheet nousevat keskeiseksi teemaksi kierroksen parhaassa pelivalinnassa.

Ylivoima kannattelee Rangersia

Manhattanilla voidaan olla tyytyväisiä runkosarjan ensimmäiseen kuukauteen. Rangers johtaa huipputasoista Metropolien divisioonaa komealla 17 pisteen saldolla 11 ottelun jälkeen. Erityisesti ylivoimalla jälki on ollut murskaavaa (31,6 %) pistepörssin kärkisijoilla keikkuvan Artemi Panarinin (6+12) johdolla. Tasaviisikoin Rangers ei ole vielä esittänyt ihmeitä, vaan joukkue on kymmenen huonoimman joukossa noin 47 prosentin osuudella maaliodottamasta.

Loukkaantumiset asettavat lisähaastetta syksyyn. Ykköspuolustaja ja pelipaikkansa absoluuttiseen eliittiin lukeutuva Adam Fox asetettiin viime viikolla pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle. Varmuudella sivussa on myös keskimmäisissä ketjuissa tärkeää roolia pelaava Filip Chytil. Ykkösveskari Igor Shestyorkin ei pukenut lauantain peliin ja saattaa joutua jättämään myös tämän pelin väliin. Jonathan Quick on pelannut muutaman pelin huipputilastoilla mutta olisi lähtökohtaisesti valtava heikennys maalivahtipeliin pidemmän otannan perusteella.

Detroit saa etua kokoonpanoista

Detroit otti lauantain kierroksella ensimmäisenä joukkueena varsinaisen peliajan voiton Bostonia vastaan. Broidin lukijat pääsivät samalla tuntuvaan lunastukseen, sillä Detroitin regua oli nosteltu vihjeeksi kertoimella 3,45. Red Wings vei pelin maaliodottaman 60-prosenttisesti nimiinsä, joten tulosta voi pitää ansaittuna.

Alkusyksyn kokonaiskuva on ollut vuoristoratamainen. Detroitista on tällä hetkellä vaikea sanoa, mikä versio milloinkin nähdään jäällä. Pohjavire on kuitenkin myönteinen, onhan Red Wings divisioonassaan toisena tilastolla 7-4-1. Suoritustasoon vaikuttavia poissaoloja ei ole, joten kokoonpanoista tulee massiivista lisäetua vieraille.

Vieraiden pistesuoritus maistuu

Parhailla kokoonpanoilla pelattaessa Rangers lähtisi otteluun yli 60-prosenttisena suosikkina. Tällä kertaa kotijoukkueelta puuttuu tärkeitä palasia, minkä seurauksena voimasuhteet tasoittuvat oleellisesti. Tämä ei näy riittävästi aikaisissa kertoimissa.

ComeOn antaa kauniin tasakertoimen 2,00 Detroitin tasoitusvedolle +0,5 maalia, joka kattaa kaikki Red Wingsin pistesuoritukset. Valinnalla saadaan siis katettua myös ruksi osumaksi perinteisestä 1X2-pelimuodosta. Rangersin maalivahtivalinta määrittää lopullisen todennäköisyysjakauman, mutta aikaisena arviona Detroitin pisteelle tulee 54 prosenttia ja panokseksi sopii puolikas omista maksimeista.

Pelataan: Detroit Red Wings +0.5 @ 2.00
Panostaso: 5/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 3O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Detroitin plustasoitusta
  4. Voitit tai hävisit, saat kolme 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 8.11.2023 klo 2.30
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja