Jääkiekko

NHL:n suomalaiskatsaus: Rantanen ja Aho loistivat

23.1.2023. NHL-jäillä nähdään tällä hetkellä enemmän suomalaisloistoa kuin koskaan aikaisemmin. Broidi listaa joka maanantai yhteen menneen viikon merkittävimmät suomalaistapahtumat!

Rantanen teki uuden seuraennätyksen

Mikko Rantanen on ollut tämän NHL-kauden tehokkain suomalaispelaaja. Hyökkääjä on iskenyt 45 otteluun mielettömät 32 maalia ja 58 tehopistettä. NHL:n pistepörssistä Rantanen löytyy sijalta yhdeksän. Coloradon tehopelaaja on tällä kaudella hurjassa 58 maalin ja 105 tehopisteen tahdissa. Edellisen kerran suomalaispelaaja on tehnyt vähintään 50 maalia 25 vuotta sitten, kun Teemu Selänne iski 52 osumaa kaudella 1997-98.

Rantanen teki uuden Coloradon seuraennätyksen torstain vastaisena yönä Calgarya vastaan. Kyseisessä ottelussa Rantanen iski kaksi maalia, joista ensimmäinen oli kauden 30. Hyökkääjästä tuli kauden 43. ottelussa nopeiten 30 maalin rajapyykkiin yltänyt pelaaja Coloradon seurahistoriassa. Aiemmin ennätystä piti hallussaan seuraikoni ja nykyinen Coloradon urheilutoimenjohtaja Joe Sakic, joka ylsi 30 maaliin 44 ottelussa kaudella 1995-96.

Aholle hattutemppu

Sunnuntain vastaisena yönä Sebastian Aho viimeisteli kauden toisen hattutemppunsa ottelussa New York Islandersia vastaan. Carolina voitti ottelun maalein 5-2 ja Aho viimeisteli joukkueen kolme viimeistä osumaa. Ahon ketjukaveri Teuvo Teräväinen keräsi näihin maaleihin kaksi syöttöpistettä.

Aho on ollut kauden kolmanneksi tehokkain suomalaispelaaja iskemällä 39 otteluun tehopisteet 17+23=40. Suomalaishyökkääjä on enää yhden maalin päässä uran 200. NHL-maalista.

Uran ja kauden ensimmäinen

24-vuotias Joona Koppanen saavutti uran ensimmäisen tehopisteen NHL:ssä maanantain vastaisena yönä San Jose Sharksia vastaan. Bostonin 4-0-voitossa Koppanen sai syöttöpisteen Nick Folignon 3-0-maaliin. Koppaselle kyseinen ottelu oli NHL-uran kolmas.

Rasmus Ristolainen viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa keskiviikon vastaisena yönä Anaheimia vastaan. Puolustaja teki ottelussa tehopisteet 1+1 ja kauden ensimmäinen maali syntyi sesongin 38. ottelussa. Ristolainen on pelannut tällä kaudella Philadelphian puolustuksessa 41 ottelua tehopistein 1+4=5.

Broidi


Vain uusille asiakkaille.

HUIPPUTARJOUS SINULLEMuita aiheeseen liittyviä juttuja