Jääkiekko

HIFK haastaa sarjakärki TPS:n torstaina

8.12.2021. Liigassa pelataan torstaina vain yksi, mutta sitäkin mielenkiintoisempi ottelu, kun HIFK matkaa Turkuun sarjakärki TPS:n vieraaksi. TPS vei joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa. Miten käy torstai-iltana? Lue Broidin ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!


Ennakko: TPS – HIFK

Kirjoitushetkellä TPS johtaa Liigaa 54 pisteellä 26 ottelusta. Turkulaisten jälkeen tulee neljän joukkueen tiivis rypäs, joista jokaisella joukkueella on kasassa 50 pistettä. Yksi näistä joukkueista on HIFK, joka on sarjassa viidennellä sijalla 50 pisteellä 28 ottelusta. 

TPS urakoi viime viikolla peräti kolme ottelua, joista se voitti jokaisen. Turkulaisten viikko alkoi keskiviikkona 1-2-voitolla Ässistä, jonka jälkeen vuorossa oli upea 4-3-voitto Kärpistä. TPS:n viikko huipentui lauantaina viikon tasaisimpaan otteluun HPK:ta vastaan, joka päättyi turkulaisten 1-0-vierasvoittoon jatkoajalla Ruben Rafkinin maalilla. Onnistuneen viikon jälkeen joukkue saapuu tulevaan HIFK-otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Tämän lisäksi TPS on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan peräti kuusi. 

Torstaina toisensa kohtaavat kaksi huippuvireeseen yltänyttä joukkuetta, sillä myös HIFK:lle viime viikko oli voitollinen. HIFK aloitti kahden ottelun viikkonsa keskiviikkona 2-3-voitolla Sportista ja päätti sen 3-4-voittoon Lukosta jatkoajan jälkeen.

HIFK on voittanut viimeistä viidestä ottelustaan neljä ja viimeisestä kymmenestä ottelustaan peräti seitsemän. TPS:n ja HIFK:n pelaamista on yhdistänyt se, että molemmat joukkueet ovat olleet tällä kaudella parempia vieraissa kuin kotona. HIFK on ollut alkukauden kolmanneksi paras vierasjoukkue 27 pisteellä 15 otteluun. 

Joukkueiden kauden ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kohtaaminen pelattiin 23.9. Helsingissä. Silloin TPS haki vieraista kolme pistettä Markus Nurmen kahdella maalilla lukemin 1-2. 

TPS on tullut tällä kaudella tunnetuksi tiiviistä puolustuspelaamisesta ja se on tämän joukkueen suurin ase myös torstaina HIFK:ta vastaan. Helsinkiläisten kanssa on kuitenkin oltava erityisen tarkkana, sillä joukkue on tehnyt viimeiseen viiteen otteluun 16 maalia ja sen ylivoima on tällä hetkellä sarjan vaarallisinta.


Löydät kaikki Broidin tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja