Jääkiekko

Top 5: Leijonien historian suurimmat pettymykset

29.5.2023. Suomen osalta tämän kevään jääkiekon MM-kisat päättyivät suureen fiaskoon tappiolla puolivälierissä Kanadalle. Tässä artikkelissa otetaan katsaus Leijonien maajoukkuehistorian viiteen suurimpaan epäonnistumiseen.

1. Kotikisat 2023

Torstaina Nokia-areenalla todistettiin kaikkien aikojen farssia Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen kohdalla. Leijonat lähti turnaukseen valtavana mestarisuosikkina ja mestaruuden uusimisen piti olla taattu. Todellisuudessa joukkue ei yltänyt edes mitalipeleihin saakka.

Tämä fiasko toivottavasti herättää jääkiekkoliiton ottamaan vastuuta heikosta urheilullisesta menestyksestä tässä kiekkomaassa.

2. Kotikisat 2003

Kotikisoissa puolivälieräottelu Ruotsia vastaan vuonna 2003. Ottelu, jonka jokainen suomalainen haluaa unohtaa lopullisesti. Suomi johti Ruotsia ottelun puoleen väliin saavuttaessa lukemin 5-1, mutta länsinaapuri nousi lopulta käsittämättömään 6-5-voittoon.

Fiasko, joka musersi jokaisen suomalaisen.

3. Lauri Marjamäen aikakausi

Nykyinen Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki toimi Suomen maajoukkueen peräsimessä kahden kauden ajan vuosina 2016-18. Kyseisillä kausilla pelattiin kahdet MM-kisat, yhdet olympialaiset sekä World Cup. 

MM-kisoissa Suomi oli neljäs ja putosi jo puolivälierissä Sveitsille. Olympialaisissa joukkue putosi niin ikään jo puolivälierissä Kanadalle. Vuoden 2016 World Cupissa Suomi jäi alkulohkon viimeiseksi ja teki vain yhden maalin kolmessa ottelussa. Aikakausi, jolloin kaikki meni mönkään.

4. World Cup 2016

Suomi lähti suurin odotuksin World Cupiin, joka pelattiin vuonna 2016 Torontossa 12 vuoden tauon jälkeen. Turnauksessa toisistaan ottivat mittaa kahdeksan eri joukkuetta ja mukana olivat maailman parhaat jääkiekkoilijat NHL:stä.

Suomi pelasi turnauksessa Ruotsia, Venäjää ja Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkuetta vastaan. Leijonat teki turnauksessa häpeällisesti vain yhden maalin ja omiin livahti yhdeksän. Turnauksessa Suomella ei ollut palaakaan ja Leijonat oli koko kansan suuri häpeäpilkku.

5. Torinon finaali 2006

Suomi pelasi Torinon olympialaisissa loistavasti finaaliin saakka. Leijonilla oli kentällä kaikkien aikojen joukkue ja kaiken piti olla valmista mestaruusjuhlia varten.

Suomi voitti oman alkulohkonsa ja marssi finaaliin ohi Yhdysvaltojen sekä Venäjän. Finaalista tuli lopulta suuri fiasko, sillä Ruotsi otti olympiakultaa maalein 3-2. Tappiossa oli vielä karvas sivumaku, sillä Ruotsi teki voittomaalinsa käsittämättömällä tavalla aivan kolmannen erän alussa.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja