Jääkiekko

HPK ja Lukko pelaavat perjantaina paikasta puolivälieriin

24.3.2022. Liigan pudotuspelien ensimmäinen kierros ratkeaa perjantaina Hämeenlinnassa ja Kouvolassa. Lukolle riittää puolivälieräpaikkaan perjantaina tasapeli, joten HPK:lla on kotiyleisön edessä pakkovoiton paikka. Lue ennakko alta ja nappaa lisäjännitystä matsiin!

Käytä 25 euron riskitön veto

  1. Avaa pelitili
  2. Talleta 25 euroa
  3. Veikkaa illan ottelua (minimikerroin 1.75)
  4. Jos vetosi menee väärin, saat panoksesi takaisin!

Ennakko: HPK – Lukko

Liigan pudotuspeleissä 1. kierros pelataan totutusti runkosarjassa sijoille 7-10 päätyneiden joukkueiden kesken. Tänä vuonna ensimmäistä kierrosta ollaan tiivistetty ja otteluparin voittaja ratkaistaan ainoastaan kahdessa ottelussa. Jos voitot ovat toisen ottelun varsinaisen peliajan jälkeen tasan ratkaistaan paremmuus heti perään kolmannessa jatko-ottelussa, joka pelataan maalista poikki systeemillä. Sarja aloitettiin torstaina huonommin sijoittuneen joukkueen kotiottelulla ja päätetään perjantaina paremmin sijoittuneen joukkueen kotiotteluun. 

Liigassa pudotuspelien ensimmäinen kierros alkoi torstaina kahdella ottelulla. KooKoo haki Lahdesta Pelicansin vieraana 2-1-voiton kun taas Lukko voitti oman kotiottelunsa HPK:ta vastaan puhtaasti 3-0. Lukko ratkaisi torstain ottelun edukseen toisessa erässä, jossa se kykeni hyödyntämään selvästi HPK:ta paremmin lyhyen vaihtomatkan. Lukko pääsi toisessa erässä vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä HPK:n päähän ja tällaisista tilanteista raumalaiset iskivät kaksi maalia. Molempiin maaleihin esityön teki upeaa kevättä pelaava kanadalaispuolustaja Thomas Gregoire. HPK:n paras vaihe osui kolmannen erän alkuun, mutta Lukko selvitti sen ja viimeisteli loppulukemat 3-0 tyhjään maaliin. Lukon maalivahti Lassi Lehtinen aloitti pudotuspelit voitolla ja komealla 20 torjunnan nollapelillä. 

HPK on torstaisen tappion myöt perjantaina kotona pakkovoiton edessä. Lukko puolestaan otti voitolla tiukan kiinnitykseen puolivälieriin, sillä joukkueelle riittää perjantaina jatkoon pääsemiksi tasapeli. 

HPK on torstaisen tappion jälkeen viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Tappioputken aikana joukkueen suurin ongelma on ollut maalinteko, sillä edelliseen viiteen otteluun HPK on onnistunut tekemään maaleja yhteensä ainoastaan kuusi. Runkosarjassa HPK oli kuudenneksi paras kotijoukkue, mutta joukkueen kaksi edellistä kotiottelua ovat päättyneet 1-2-tappioon. 

Lukko katkaisi torstain voitolla oman kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa. Perjantaina raumalaiset pyrkivät katkaisemaan toisen tappioputkensa, sillä runkosarjassa joukkueen kaikki kahdeksan viimeistä vierasottelua päättyivät tappioon. Runkosarja mukaan lukien Lukko on voittanut kaikki kolme edellistä kohtaamistaan HPK:ta vastaan varsinaisella peliajalla yhteismaalein 10-3.


Lisäjännitystä Liigaan?

Löydät muut tarjoukset

-Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja