Jääkiekko

Pelivihje: Detroit Red Wings – Anaheim Ducks 19.12.

18.12.2023. Viimeinen NHL-viikko ennen joulutaukoa alkaa viiden ottelun kierroksella. Tarkastelussa on Detroitin ja Anaheimin peli, jossa kokoonpanoista puuttuu maalintekijöitä.

Larkinin poissaolo tuntuu

Red Wingsin viikko oli vaikea, kuten ennakkoon saattoi odottaa. Neljän pelin viikko toi mukanaan vain kaksi pistettä tauluun. Koko viikko painettiin läpi ilman loukkaantunutta Dylan Larkinia ja pelikieltoaan kärsivää David Perronia. Larkin on jo palannut treeneihin mutta on todennäköisesti sivussa tästäkin pelistä. Perronilla on Ducks-ottelun jälkeen vielä yksi ottelu huilia luvassa.

Poissaolot ovat jättäneet Detroitin hyökkäyksen tyngäksi. Parhaallakin kokoonpanollaan Red Wings on vain keskinkertainen nippu, eikä varsinkaan Larkinille löydy helposti korvaajaa. Viikko sitten mukaan hypännyt Patrick Kane ei ole toistaiseksi tuonut lisäarvoa joukkueelleen. Kuuden pelin jälkeen kasassa on maali, syöttöpiste ja tehotilastossa paljon puhuva lukema -7.

Ducks otteluruuhkassa

Anaheim haki viime yönä voiton New Jerseystä entisen Devils-pelaaja Adam Henriquen hattutempun johdolla. John Gibson joutui jättämään pelin kesken kahden erän jälkeen, joten kakkosvahti Lukas Dostal saanee startin tässä ottelussa. Ducks ei muutenkaan pääse kinkereihin parhaalla miehityksellään. Puolustukseen kaipaillaan yhä Jamie Drysdalea, hyökkäykseen puolestaan Trevor Zegrasia ja Mason McTavishia. Kaksi jälkimmäistä ovat lähellä paluuta.

Loppuvuoden ränni on ollut Anaheimissa poikkeuksellisen jyrkkä: edelliseen 15 peliin kasassa on vain kaksi voittoa. Honda Centerissä ei nähdä pudotuspelikiekkoa tulevanakaan keväänä. Tässä pelissä mahdollisuuksia heikentää loukkaantumisten lisäksi otteluruuhka. Kolmas peli neljään päivään on paha rasti, vaikka vastassa olisikin vain keskikastin joukkue.

Pientä ideaa underissa

Detroit on lepoedun turvin noin seitsemän kertaa kymmenestä voittava suosikki. Edullisia pelikohteita ei tällä arviolla löydy joukkuepuolelta. Maalimääriin sen sijaan saadaan peliä viihdepanoksen kokoluokassa.

Molempien joukkueiden kokoonpanotilanne on jokseenkin vaikea, ja pelistä on todennäköisesti sivussa useita hyökkäyspelin moottoreita. Vaikka Dostal on todennäköinen aloittaja Anaheimilla, jää pelin maaliodottama tässä tilanteessa NHL:n keskiarvon alle. ComeOn tarjoaa 5,5 maalin alittumiselle kertoimen 2,48. Underille tökätään pari yksikköä 42 prosentin arviota vastaan. Kupongille tulee parempi kerroin, kun kohteen valitsee jatkoajan ja rankkarit sisältävästä osiosta.

Pelataan: Alle 5.5 (sis. jatkoaika ja rankkarit) @ 2.48
Panostaso: 2/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla underia
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 19.12.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja