Jääkiekko

Pelivihje: Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 2.12.

1.12.2023. Lauantain ensimmäinen iltapeli on paitsi viihdyttävä myös vedonlyönnillisesti kutkuttava tapaus.

Stars on monipuolinen laatujoukkue

Dallas menetti torstain kierroksella lopussa johdon ja taipui jatkoajalla. Tappio oli viikon sisään jo toinen Calgarya vastaan. Kokonaisuutena syksy on mennyt mukavasti Starsin pitäessä hallussaan Keskisen divisioonan kakkospaikkaa. Kyseessä on yksi lännen kärkijengeistä ja sarjan ylimmän neljänneksen joukkue maaliodottamalla mitattuna.

Starsin kohdalla huomio kiinnittyy aina erinomaiseen ykkösketjuun. Tällä kaudella menestystä voi kuitenkin olla luvassa ennen kaikkea parantuneiden tukijoukkojen ansiosta. Matt Duchene on kankean alun jälkeen päässyt sisään uuteen joukkueeseensa. Viimeisen kymmenen pelin otanta näyttää 12 pistettä ja tehotilasto viittä pykälää plussalla. Mason Marchmentilla ja Tyler Seguinilla on samansuuntainen trendi meneillään. Dallas on defensiivisesti erinomainen joukkue, jolla riittää myös hyökkäysvoimaa.

Vasilevskin paluu

Tampa Bay Lightning sai viime viikolla hyviä uutisia Andrei Vasilevskin palatessa takaisin torjuntahommiin. Kakkosvahti Jonas Johansson teki Vasilevskin kuntoutumisen aikana tarvittavan eli piti joukkueensa mukana pudotuspelitaistelussa. Tästä eteenpäin startteja on luvassa vain rajallisesti, koska tasoero ykkösen ja kakkosen välillä on sarjan suurin.

Lightningin pelityyli on myös armoton oman joukkueen maalivahdille. Kaikkien ydinpelaajien parhaat ominaisuudet ovat puhtaasti offensiivisia, mikä näkyy keskimäärin railakkaina pelitapahtumina. Tampan onneksi joukkueen kärki suorittaa edelleen korkealla tasolla älytöntä kautta pelaavan Nikita Kucherovin (23 ott. 15+24) johdolla. Playoff-menestyksen perään on silti turha haikailla, ellei neljän parhaan hyökkääjän takaa saada nykyistä enemmän tehoja.

Betsit Dallasille

Päiväpeliksi kyseessä on jopa poikkeuksellisen korkeatasoinen ottelu. Sarjan eliittipelaajia esiintyy tässä pelissä kaikilla pelipaikoilla ja molemmilla puolilla. Tampa on joukkueista riippuvaisempi nimenomaan kärkipelaajiensa suorituksista. Dallasin etu perustuu syvyyteen, parempaan puolustusrakenteeseen ja kotietuun.

Avauskertoimien perusteella ComeOn arvottaa joukkueet suunnilleen samantasoisiksi. Omassa rankingissani Stars on edellä ja ansaitsee siten kotietua suuremman suosikkiaseman. Suoran kotivoiton rajakerroin on noin 2,10 ja tarjolla on 2,27. Puolimaksimi on sopiva sijoitus, joka tarjoaa positiivisen odotusarvon lisäksi mukavasti jännitystä prime time -pelin väijymiseen.

Pelataan: Dallas Stars 1X2 @ 2.27
Panostaso: 5/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 3O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Dallasia
  4. Voitit tai hävisit, saat kolme 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 2.12.2023 klo 21.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja