Jääkiekko

NHL Draft 2022: Top 5 puolustajat

5.7.2022. Tämän vuoden NHL Draft pidetään Montrealissa 7.–8.7. Tässä artikkelissa käydään läpi tulevan varaustilaisuuden kuumimmat puolustajalupaukset.

1. Simon Nemec

Tulevan varaustilaisuuden kohutuin puolustaja on slovakialainen Simon Nemec. 18-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella toisen kokonaisen kautensa Slovakian pääsarjassa iskemällä 39 runkosarjaotteluun tehopisteet 1+25=26 ja 19 pudotuspeliotteluun tehopisteet 5+12=17. Nemec pelasi Slovakian maajoukkueessa päättyneellä kaudella sekä pronssimitaliin päättyneissä Olympialaisissa että myöhemmin kevään MM-kisoissa. MM-kisoissa puolustaja iski kahdeksaan otteluun tehopisteet 1+5=6. Kiekollinen puolustaja tulee olemaan tulevaisuuden NHL-tähti. Häntä ollaan veikattu varattavaksi ensimmäisen neljän pelaajan joukossa.

2. David Jiricek

Tshekki David Jiricek pelasi niin ikään toisen kautensa kotimaansa pääsarjassa. HC Plzenin riveissä puolustaja teki viime kaudella 29 runkosarjaotteluun tehopisteet 5+6=11. Jiricek voitti lisäksi Tshekin A-maajoukkueessa MM-pronssia kevään MM-kisoista. Kyseisissä kisoissa puolustaja iski viiteen otteluun tehopisteet 1+1=2. Hyökkäävä puolustaja vakuuttaa kaukalossa taidoillaan ja koollaan. Häntä ollaan ennakoitu varattavaksi kuuden ensimmäisen pelaajan joukossa.

3. Kevin Korchinski

Pohjoisamerikkalaisista puolustajista korkeimmalle tulevassa varaustilaisuudessa ennakoidaan Kevin Korchinskia. Hänellä on takanaan erittäin tehokas kausi Kanadan juniorisarjassa WHL:ssä. Korchinski oli viime kaudella Seattle Thunderbirdsin riveissä koko sarjan neljänneksi tehokkain puolustaja iskemällä 67 runkosarjaotteluun tehopisteet 4+61=65. Pudotuspeleissä hän voitti puolustajien pistepörssin iskemällä 25 otteluun tehopisteet 6+13=19. Kanadalainen on ennakoitu varattavaksi sijan kymmenen huonommalla puolella.

4. Pavel Mintyukov

18-vuotiaalla venäläispuolustajalla Pavel Mintyukovilla on takanaan erittäin tehokas kausi Kanadan juniorisarjassa OHL:ssä. Mintyukov pelasi viime kaudella Saginaw Spiritin riveissä 67 ottelua tehopistein 17+45=62. Kyseisellä pistemäärällä venäläinen oli puolustajien pistepörssin kolmas. Ensimmäisen kautensa Pohjois-Amerikassa viettänyt Mintyukov tulee varatuksi ensimmäisellä kierroksella Korchinskin vanavedessä.

5. Owen Pickering

Isokokoinen ja hyvin liikkuva Owen Pickering pelasi viime kaudella WHL:ää Swift Current Broncosin riveissä. Puolustaja teki 62 otteluun tehopisteet 9+24=33. Pickering pelasi lisäksi Kanadan maajoukkueessa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa saalistaen neljään otteluun kaksi syöttöpistettä. Pickering on ennakoitu varattavaksi ensimmäisellä kierroksella sijan 20 huonommalla puolella.

–Broidi


Kolottaako pelihammasta?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja