Jääkiekko

NHL Draft 2022: Top 5 maalivahdit

4.7.2022. Tämän vuoden NHL Draft pidetään Montrealissa 7.–8. heinäkuuta. Tässä artikkelissa käymme läpi viisi kuuminta maalivahtilupausta.

1. Tyler Brennan, WHL

Tämän vuoden Draftissa kohutuin maalivahti on kanadalainen Tyler Brennan. Maalivahti pelasi viime kaudella Kanadan juniorisarjassa WHL:ssä Prince George Cougarsin riveissä. Brennan pelasi 39 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 89,9 % ja neljä pudotuspeliottelua torjuntaprosentilla 95,4 %. Brennan on ennakoitu varattavaksi toisen kierroksen loppupuolella.

2. Topias Leinonen, JYP

18-vuotias JYPin sopimuspelaaja Topias Leinonen teki viime kaudella debyyttinsä aikuisten peleissä. Nuorukainen sai vastuuta yhteensä neljässä Liiga-ottelussa ja kahdessa Mestis-ottelussa. Suurin osa maalivahdin kaudesta kuitenkin kului alle 20-vuotiaiden SM-sarjassa, jossa hän pelasi 21 ottelua torjuntaprosentilla 91,6 %. Leinonen oli Suomen ykkösmaalivahti alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa torjuntaprosentilla 89,7 %. Suomalaista on ennakoitu varattavaksi kolmannella kierroksella.

3. Hugo Hävelid, Linköping

Ruotsalaismaalivahti Hugo Hävelidille viime kausi oli menestys. Maalivahti voitti Ruotsin ykkösmaalivahtina alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja Linköpingin juniorijoukkueessa Ruotsin alle 20-vuotiaiden mestaruuden. Molemmissa kilpailuissa hänet valittiin sarjan parhaaksi maalivahdiksi. MM-kisoissa Hävelidin torjuntaprosentti oli 92,9 % ja hänen turnauksensa muistetaan ennen kaikkea finaalista, jossa hän torjui Yhdysvaltoja vastaan peräti 47 kertaa. Hävelid on listattu eurooppalaisista maalivahdeista toiseksi parhaaksi Leinosen jälkeen.

4. Ivan Zhigalov, QMJHL

19-vuotias valko-venäläinen Ivan Zhigalov siirtyi viime kaudeksi Kanadaan QMJHL-juniorisarjaan. Sherbrooke Phoenixin riveissä hän pelasi viime kaudella 42 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 89,2 %. Ennen viime kautta maalivahti pelasi otteluita Venäjällä Dynamo Moskovan juniorijoukkueessa ja Valko-Venäjällä alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Zhigalov on listattu pohjoisamerikkalaisista maalivahdeista toiseksi parhaaksi.

5. Dylan Silverstein, NTDP

18-vuotias Dylan Silverstein kuuluu Yhdysvaltojen jääkiekkoliiton kehitysjoukkueeseen. Siellä hän pelasi viime kaudella 20 ottelua torjuntaprosentilla 87,8 %. Silversteinin on määrä mennä Bostonin yliopistojoukkueeseen kaudella 2023-24. Maalivahti on listattu omalla pelipaikallaan kolmanneksi parhaaksi pohjoisamerikkalaisista.

–Broidi


Kolottaako pelihammasta?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja