Jääkiekko

Liigassa kärkikamppailu TPS-KooKoo

24.11.2021. Liigassa on edetty käynnissä olevan kauden osalta yli ensimmäisen kolmanneksen. Torstaina sarjassa pelataan vain yksi, mutta sitäkin herkullisempi ottelu, kun sarjan kärkikahinoissa olevat TPS ja KooKoo iskevät yhteen Turun Gatorade Centerissä. Lue ennakko alta ja koukkaa lisäjännitystä otteluun!

Ennakko: TPS – KooKoo

Kirjoitushetkellä KooKoo johtaa Liigaa 44 pisteellä yhdessä Kärppien kanssa. Sarjan neljä parasta joukkuetta mahtuvat vain pisteen sisään, sillä kärkikaksikkoa seuraavat TPS ja Ilves 43 pisteellä.

TPS ja KooKoo ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kertaalleen. Silloin Kouvolassa kotijoukkue KooKoo oli tasaisessa ottelussa parempi lukemin 3-2.

TPS on palannut maajoukkuetauolta voitokkaana. Kahdessa tauon jälkeisessä ottelussa joukkue on voittanut sekä Ässät että Tapparan maalierolla 7-3. TPS:n menestyksen salaisuus on tällä kaudella ollut vankka ja pitävä puolustuspää.

Loistavasti pelanneen venäläismaalivahti Andrei Karejevin johdolla TPS on päästänyt tämän kauden 21 otteluun ainoastaan 38 maalia, mikä on selvästi koko sarjan paras lukema. Puolustuspää antaa joukkueelle joka ilta edun kolmeen pisteeseen, mutta TPS:n isoin ongelma on ollut pitkään hyökkäyspään tehottomuus.

Turkulaiset ovat tehneet tähän mennessä sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja (47) ja sen paras pistemies löytyy pistepörssistä vasta sijalta 23. Se ei kuitenkaan ole pois itse kultakypärä Juuso Pärssiseltä, sillä NHL:n testileiriltä joukkueen mukaan hypännyt nuorukainen on pelannut kauden 13 otteluaan yli piste per peli tahdilla tehopistein 5+10.

KooKoo on ollut puolestaan joukkueena alkukauden suurimpia yllättäjiä, sillä se koki ennen kautta suuria muutoksia Olli Salon hypättyä joukkueen päävalmentajaksi Jussi Ahokkaan tilalle. KooKoolla on kirjoitushetkellä vielä edessä keskiviikkoinen HPK-ottelu, mutta ennen sitä joukkue on pelannut kaksi ottelua maajoukkuetauon jälkeen voittaen ne molemmat sekä HIFK:ta että Jukureita vastaan maalierolla 9-4.

Joukkueesta poistui kesällä moni viime kauden tärkeä pelaaja, mutta joukkueen onneksi heidän keskuudestaan on noussut kuin varkain uusia vastuunkantajia. Tästä hyvä esimerkki on pistepörssin seitsemäs ja maalipörssin jaettu kärkimies Heikki Liedes, joka kutsuttiin ensimmäistä kertaa Suomen maajoukkueen mukaan 28-vuotiaana Karjala-turnaukseen.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja