Jääkiekko

Top 5: eniten heikentyneet Liiga-seurat

15.9.2022. Uusi mielenkiintoinen Liiga-kausi on alkanut! Tässä artikkelissa otetaankin katsaus viiteen kesän aikana eniten heikentyneeseen Liiga-seuraan.

1. KalPa

KalPa jäi viime kaudella ensimmäisenä joukkueena ulos pudotuspeleistä. Tulevasta kaudesta on helppo ennakoida heidän kohdallaan heikkoa, sillä moni viime kauden avainpelaaja vaihtoi kauden alla maisemaa.

Eero Kilpeläinen ripusti varusteet naulaan, Kim Nousiainen lähti Pohjois-Amerikkaan, Matti Järvinen HPK:hon ja Miikka Pitkänen Jukureihin. Järvinen ja Pitkänen tekivät joukkueelle kahdestaan 21 maalia ja 57 tehopistettä. Korvaavia pelaajia seura on hankkinut maltillisesti ja useampi heistä on kauden alla suuri kysymysmerkki. Kuopiossa alkava kausi vieritetään nuorison harteille, mikä ei lupaa hyvää. Liigan kilpavarustelu oli kesällä kovaa ja KalPa ei missään nimessä ollut varustelun onnistujia.

2. KooKoo

KooKoon upealla viime kaudella oli kääntöpuolensa. Vaihtuvuus on ollut Kouvolassa rajua ja usea paikattu pelaaja ollaan haettu ulkomailta. KooKoolla tekee tulevalla kaudella tiukkaa pudotuspelipaikan suhteen.

Seitsemästä viime kauden parhaasta pistemiehestä peräti viisi vaihtoi kauden alla maisemaa. Lähtijöiden lista on pitkä sisältäen muun muassa Petteri Nikkilän, Kim Strömbergin, Peetro Seppälän, Ville Meskasen ja Radek Koblizekin. KooKoon hankinnoista viisi tulee ulkomailta, joista neljä länsinaapurista Ruotsista. Kouvolassa viime kauden perustuksista ei ole juuri mitään jäljellä ja uuden rakentamisessa menee aikaa. Ulkomaalaishankintojen tulee onnistua välittömästi.


Vain uusille asiakkaille.

Lisäjännitystä päivään?


3. Jukurit

Viime kauden sensaatio lähtee toiseen kauteensa Olli Jokisen johdolla. Viime kaudella loistaneet pelaajat ovat pitkälti häipyneet ja Jokisella riittää jälleen työsarkaa uuden miehistönsä kanssa. 

Mikkelissä kivuliaimpia ovat Oskari Salmisen, Aatu Rädyn, Petrus Palmun ja Joachim Rohdinin lähdöt. Salminen oli viime kaudella ehdolla sarjan parhaaksi maalivahdiksi ja Räty-Palmu-Rohdin kolmikko vie mukanaan 55 maalia sekä 130 tehopistettä. Jukurit on saanut hankittua vahvoja pelaajia Frans Tuohimaasta ja Juhamatti Aaltosesta lähtien, mutta on vielä epäselvää, miten uudet pelaajat istuvat päävalmentajan pelitapaan. Jukurit on pudotuspelijoukkue, mutta viime kauden tapaista menestystä on turha odottaa.

4. TPS

TPS:llä on alla kaksi peräkkäistä finaalitappiota. Tappioita tuli lisää kesällä, kun useampi nuorempi pelaaja lähti hakemaan uralle seuraavaa tasoa muualta. Turussa ei ainakaan vielä juhlita uusien hankintojen suhteen.

TPS:ssä kävi kato viime kevään jälkeen. Andrei Karejev palasi kotimaahansa, Ville Lajunen Saksaan ja Eetu Liukas HPK:hon. Nuorista pelaajista Eemil Viro, Juuso Pärssinen ja Markus Nurmi tavoittelevat unelmiaan Pohjois-Amerikassa. Lisäksi Mikael Pyyhtiän joukkue on vielä epävarma kauden alla. TPS on saanut hankittua miehistöönsä Lassi Lehtisen, Teemu Kivihalmeen, Arttu Ilomäen, Anthony Rechin ja Pavol Skalickyn. Edellä mainitusta listasta kuitenkin vain Kivihalme on varma onnistuja tulevalla kaudella. Alkukausi näyttää TPS:n osalta todella paljon.

5. Pelicans

Pelicans on selvinnyt kahtena edellisenä kautena pudotuspeleihin Tommi Niemelän johdolla. Tulevalla kaudella sen suhteen kuitenkin tekee tiukkaa, sillä Liigan kilpavarustelu sen kuin kiristyy. Uusien hankintojen tulee Lahdessa osua nappiin.

Pelicans menetti kesällä pelaavasta kokoonpanostaan kuusi puolustajaa ja kuusi hyökkääjää. Eniten Lahdessa kirpaisee Mikko Kokkosen, Hannes Björnisen ja Jiri Smejkalin poistuminen. Pelicansin onneksi kuitenkin viime kauden paras pistemies Lukas Jasek saatiin jollain ilveellä pidettyä mukana. Lahtelaisten kesän hankinnoista ehdottomasti kovin oli Jonas Enlund. Hänen lisäkseen pelaajia joukkueeseen saapui Ruotsista ja kotimaan seuroista. Ulkomaalaispelaajat asetetaan heti isoon rooliin, joka asettaa pussinokkien ympärille kasan kysymysmerkkejä.

Broidi


Vain uusille asiakkaille.

Lisäjännitystä päivään?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja