Jääkiekko

Pelivihje: Nashville Predators – Edmonton Oilers 18.10.

17.10.2023. Juuse Sarosta odottaa kovin mahdollinen haaste Oilersin hyökkäyssirkuksen saapuessa Nashvilleen. Vieraille on tarjolla loistokerrointa.

Predators kärsii tehottomuudesta

Nashville Predatorsin ensimmäisen viikon saldoksi jäi yksi voitto ja kaksi tappiota. Peliotteiden perusteella olisi ansaittu ehkä enemmänkin, sillä lauantain Boston-tappiossa Preds jyräsi maaliodottaman nimiinsä 59-prosenttisesti. Paikkojen hyödyntäminen oli nihkeää avausviikolla. Sama heikkous on suurimpia esteitä menestyksen tiellä myös laajemmalla perspektiivillä. 

Nashville menetti kesällä Matt Duchenen ja Ryan Johansenin hyökkäyksestä saaden tilalle Ryan O’Reillyn ja Gustav Nyquistin. Molemmat hankinnat ovat jo kertaalleen onnistuneet maalinteossa, mutta kokonaisuutena Preds on liikkeellä hieman viime kautta heikommalla kärjellä hyökkäyksessä. Huippulaukojien puutetta saadaan jonkin verran kompensoitua viisikkopelillä ja Juuse Saroksella, jonka ansiosta maalivahtipeli on mintissä vuodesta toiseen.

Epäonninen Edmonton

Edmonton Oilers aloitti kautensa pelaamalla kaksi hyvin erikoista ottelua Vancouver Canucksia vastaan. Ensimmäinen oli täydellinen ohipeli Edmontonilta, joka sai rangaistukseksi peräti 8–1 löylytyksen vastustajalta. Viikonlopun revanssiin Oilers tuli nälkäisenä ja voittikin pelin maaliodottaman yli kolmella maalilla. Tuloksena oli kuitenkin epäonninen tappio varsinaisella peliajalla. Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin johtamassa joukkueessa on selvää, ettei vastaavaa tehottomuutta tarvitse todistaa kovinkaan usein kauden aikana.

Tappioista huolimatta Öljyn kolme tärkeintä hyökkääjää ovat ehtineet kerätä jo kolme pinnaa mieheen. Hyökkäyspeli pyörii tälläkin kaudella pitkälti kahden kärkiketjun varassa. Oilersin top 6 on nyt entistä tulivoimaisempi Connor Brownin hankinnan ansiosta. Kysymykset pyörivät jälleen tuttujen aiheiden ympärillä: saadaanko alaketjuista riittävästi secondary scoringia ja riittääkö Darnell Nursen taso ykköspakiksi mestaruutta tavoittelevassa joukkueessa? Oilers ei tehnyt kesällä mitään vahvistaakseen alaketjujaan, joten ainakin ensimmäisen kysymyksen suhteen jatketaan yhä sivuraiteilla.  

Edmontonista jättikohde kupongille

Oilers lähtee ongelmistaan huolimatta kauteen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista. Predators taas on lähtökohtaisesti playoffien ulkopuolelle jäävä nippu, vaikka joukkueella onkin sarjan top 5 -veskari apunaan. Maalivahtietu on kotiedun lisäksi ainoa Nashvillen laariin satava vertailu tässä ottelussa.

Edmonton nappaa pelistä voiton jo varsinaisella peliajalla noin kerran kahdesta. ComeOn väittää voimasuhteiksi jotain aivan muuta Oilersin suoran voiton tuodessa kertoimeksi peräti 2,32. Kyseessä on todellinen tykkikohde, jota ostellaan kupongille lähes maksimipanoksella.

Pelataan: Edmonton Oilers 1X2 @ 2.32
Panostaso: 9/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 50 euroa ja veikkaa koko summalla Edmontonin voittoa
  3. Saat viisi 10 euron ilmaisvetoa vaikka veto menisi väärin. Ei kierrätystä!

Ottelu pelataan 18.10.2023 klo 3.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja