Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Tilanne maalipörssin kärjessä tiivistyy

24.1.2022. NHL-jäillä riitti jälleen puheenaiheita kuluneella viikolla. Taistelu maalipörssin kärjessä tiivistyy kauden puolessa välissä ja viikon suomalaisnimi oli St. Louis Bluesin maalivahti Ville Husso. Otetaan kuumimmat puheenaiheet käsittelyyn seuraavassa!

NHL:n viikkokatsaus 17.–23.1.

Maalipörssin kärkikamppailu

NHL:n maalipörssiä koko kauden hallinneet Alexander Ovechkin ja Leon Draisaitl saivat kuluneella viikolla lisää kilpailua reviirilleen. New York Rangersin Chris Kreider iski viikon kolmeen otteluun yhteensä viisi maalia nousten maalipörssin kärkeen yhdessä Ovechkinin kanssa 29 maalilla. 30-vuotiaalle hyökkääjälle kyseinen maalimäärä on yhden kauden maaliennätys.

Kymmenen parhaan joukkoon maalipörssissä itsensä nosti kuudella maalilla sveitsiläishyökkääjä Timo Meier. Meier teki maanantain Prime Time -ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan NHL-historiaa olemalla kaikkien aikojen viides pelaaja, joka yltää viiteen tehtyyn maaliin yhdessä ottelussa. Aktiivipelaajista tässä tempussa ovat aiemmin onnistuneet Patrik Laine sekä Mika Zibanejad.


Jännitystä pelikatkoille?


Ville Husson nousu parrasvaloihin

Läntisessä konferenssissa St. Louis Blues on noussut jo toiseksi Coloradon perään. Kuluneella viikolla St. Louis voitti kaikki kolme otteluaan, joista jokaisessa torjuntavastuussa oli suomalaismaalivahti Ville Husso. Tähän kauteen selvänä kakkosmaalivahtina lähtenyt Husso on aloittanut tämän vuoden puolella joukkueensa yhdeksästä ottelusta viisi.

Nämä viisi ottelua ovat kaikki päättyneet voittoihin älyttömällä 96,3 % torjuntaprosentilla ja käsittämättömällä 1.20 päästettyjen maalien keskiarvolla. Tällä menolla joukkueen toinen maalivahti Jordan Binnington saa avata keväällä luukkua suomalaisen johdattaessa St. Louisin pudotuspeleihin asti. 

Edmontonin korpivaellus ainakin hetkellisesti ohi

Paljon mediahuomiota viime aikoina osakseen saanut Edmonton katkaisi seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa sunnuntain vastaisena yönä paikallisvastustaja Calgary Flamesia vastaan. Paljon parjattu Mikko Koskinen otti voitossa peräti 44 torjuntaa ja hyökkäyspäässä Leon Draisaitl iski pöytään tehopisteet 2+2. Ison voiton jälkeen joukkueella on edessä kolmen ottelun viikko ja tiivis loppukauden ottelurytmi. Pystyykö Edmonton kääntämään kurssinsa vielä kohti pudotuspelejä? 

Tällä viikolla saamme Edmontonin sijaan jännittää sitä, jatkuuko Philadelphia Flyersin 11 ottelun mittainen tappioputki.


Jännitystä pelikatkoille?

Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja